Суспільне мовлення

У Львові переселенці з Харкова відкрили магазин з виробами ручної роботи

Владислав Любченко з Харкова разом із друзями відкрили у Львові магазин з домашнім текстилем та кафе з харківською атмосферою. Заклади розміщені у одному приміщенні. Бізнес підприємці релокували з Харкова через повномасштабне вторгнення.

У Харкові Владислав мав власну компанію з виробництва домашнього декору. З початком повномасштабного вторгнення чоловік та друзі допомагали людям, які переховувалися у метро.

“Ми там одні з перших почали “годувати” метро в перші дні, шукати спальники, ліжка і все це переросло в дуже великий проєкт, який за місяць систематизували”, — розповідає харків’янин.

Оскільки продовжувати бізнес у Харкові було небезпечно, Владислав та команда перевезли столярний цех до Хмельницького. Виробництво аромадифузорів і свічок релокували у Мукачево, а вже у серпні відкрили магазин у Львові.

У Львові переселенці з Харкова відкрили магазин з виробами ручної роботи. Суспільне Львів

Більшість працівників у крамниці — також переселенці.

“У нас з’явилось ще 4 людини з Запоріжжя, дівчинка з Харкова і хлопець з Куп’янська . Товари, які ми зараз робимо, і ті що найбільш популярні, це ручна в’язка, домашній текстиль, кімоно, різні ковдри”, — розповідає операційна директорка компанії Наталія Дробаха.

За словами підприємця, користуються популярністю у магазині саморобні дерев’яні вироби. Частину заробітку з продажу віддають на волонтерство.

У Львові переселенці з Харкова відкрили магазин з виробами ручної роботи

У Львові переселенці з Харкова відкрили магазин з виробами ручної роботи. Суспільне Львів

Також в одному приміщенні з магазином Владислав Любченко разом з друзями відкрили кафе. У кав’ярні створили атмосферу Харкова.

“Історія про те, яку їжу ми любили у Харкові і ми вирішили її перевезти сюди. Шеф-кухар , який у нас працював, раніше працював у найкращому закладі Харкова, тому перевезли частину харківської культури сюди”, — розповідає Владислав Любченко.

Зараз роботу кафе підприємці призупинили, а вже з весни планують знову зустрічати відвідувачів.

Читайте також

Відтворили атмосферу дому: переселенці з Маріуполя відкрили кав’ярню у Львові

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Мешкатиме понад 1000 людей. У Львові монтують нове модульне містечко для переселенців


Джерело: Суспільне мовлення України