Суспільне мовлення

У Львові освятили різдвяну шопку, яку передадуть військовим на Схід

Сьогодні, 25 грудня у Музеї народної архітектури та побуту “Шевченківський гай” у Львові відкрили та освятили різдвяну шопку для військових. Її передадуть на Схід України. Про це повідомили на Facebook-сторінці музею.

Подія стартувала о 15:00. Після колядок та вертепу на головній галявині освятили різдвяну шопку. Невдовзі її передадуть військовим, які служать на КПП поблизу Костянтинівки, що на донецькому напрямку.

Різдвяна шопка. Музей народної архітектури і побуту

До створення шопки долучилися художники музею. Серед них іконописець та керівник науково-освітнього скансену Роман Зілінко.

“Один з наших друзів служить біля Костянтинівки, на Донецькому напрямку. І він звернувся з тим, щоби зробити шопку для Костянтинівки, останнього цивільного міста перед фронтом, й принести атмосферу свята і для наших воїнів, які там служать, і для місцевих мешканців, які навіть зараз повертаються туди на свята”, — каже Роман Зілінко.

Роман Зілінко працює над створенням шопки

Роман Зілінко працює над створенням шопки. Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

За його словами, в Україні цьогоріч ніби знову повторюється різдвяна історія.

“Марія з Йосифом змушені бути поза домом, і Марія народжує Христа як, сказали б зараз, переміщена особа. Ця історія є ще ближчою, актуальнішою і дає можливість знайти паралелі в теперішньому житті: багато хто змушений святкувати поза домом або в знищеному будинку, або не разом з родиною”, — додає іконописець.

Читайте також

103 бригада тероборони показала, як святкують Різдво на передовій

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові на площі Ринок відкрили різдвяну шопку


Джерело: Суспільне мовлення України