Суспільне мовлення

У Львові опалення подають до 60% будинків

Сьогодні, 16 жовтня, у Львові стартував опалювальний сезон. Станом на 13:00 год опалення подають до 60% житлових будинків і 55% закладів освіти і охорони здоров’я. Процес подачі опалення триває.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“Фізично тепловики за сьогодні і завтра подадуть тепло до усіх споживачів, до входу у будинки. Натомість мешканці, балансоутримувачі – ОСББ, ЖБК, управляючі компанії, вирішують самі чи їм відкривати засувку і брати тепло”, — розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Орест Тимчишин.

За його словами, якщо у якомусь будинку тепла не буде, то мешканці, в першу чергу, повинні звернутися до балансоутримувача і з’ясувати причину відсутності. Також, якщо в одній кімнаті батарея гріє, а в іншій ні — теж потрібно звертатися до балансоутримувача, адже тепло до будинку подається, а є проблеми у внутрішньобудинковій системі опалення.

“Щодо оплати за тепло, то тариф для мешканців буде застосовуватися той, який діяв станом на 24 лютого 2022 року. Оскільки собівартість тарифу зросла, то різницю має компенсовувати держава”, — пояснює Орест Тимчишин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він додав, що на сьогодні держава боргує більше мільярда гривень ЛМКП “Львівтеплоенерго” і ЛКП “Залізничнетеплоенерго”.


Джерело: Суспільне мовлення України