Суспільне мовлення

У Львові оголосили вирок чоловіку, який зґвалтував 12-річного хлопчика на Левандівці

У п’ятницю, 5 травня, Залізничний районний суд Львова оголосив вирок у справі про зґвалтування 12-річного хлопчика на Левандівці, яке трапилось у червні 2020 року. Чоловіку призначили 13 років ув’язнення. Про це повідомила на Facebook-сторінці мама дитини Софія Яцків.

Влітку 2020 року в обід до дитячого майданчика у львівському районі Левандівка підійшов 18-річний юнак та попросив дітей допомогти йому витягнути мопед, що застряг неподалік на торфовищі. За це обіцяв придбати морозиво та газовані напої. На цю пропозицію погодився 12-річний хлопчик. Чоловік відвів його у хащі та зґвалтував, залякуючи та погрожуючи дитині. Невдовзі хлопчик повернувся додому та розповів батькам про ситуацію.

У той же день кривдника затримали, а через два дні обрали запобіжний захід. Досудове розслідування слідчі завершили у листопаді 2020 року. Відтоді тривала судова тяганина.

“Сьогодні (5 травня, — ред.) було оголошено вирок. Залізничний районний суд Львова ухвалив визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.152 КК України, та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 13 років. Також суд ухвалив включити інформацію про засудженого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи”, — каже Софія Яцків.

Рішення суду наразі не набрало законної сили. Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Процес допиту дітей, що зазнали сексуального насильства. Історія львівської сім’ї


Джерело: Суспільне мовлення України