Суспільне мовлення

У Львові облаштують ще один майданчик для евакуйованих машин

У Львові, на вулиці Кривоноса, облаштують спеціальний майданчик для зберігання евакуйованих машин. Таке рішення близько місяця тому ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради. Майданчик буде розрахований на 77 місць.

Щодня у Львові евакуйовують в середньому 12 автівок, які створюють перешкоди для руху транспорту або пішоходів. На водія неправильно припаркованого авто накладають штраф 680 гривень, а також перед тим як авто забере евакуатор, складають акт.

“Ми везем її на штрафний майданчик за адресою Тролейбусна, 1 і там люди приїжджають оплачують штраф і забирають їх. Люди можуть передзвонити в поліцію і там скажуть їм що машина евакуйована, щоб вони не переживали де ділась машина”, – каже водій евакуатора Микола Швидкий.

У Львові облаштують ще один майданчик для евакуйованих машин. Суспільне Львів

Щоб повернути авто, водій має сплатити мінімум 2234 гривень, максимум – 3 200 гривень. Це залежить від ваги автомобіля. Також кожна доба стоянки на спеціальному майданчику обійдеться у 120 гривень.

“У випадку, якщо водій приходить до моменту підняття автомобіля він оплачує просто штраф, протягом 10 банківських днів половину суми”, – каже інспектор з паркування Володимир Мудрий.

Наразі у місті є два майданчики для евакуйованих авто: на вулиці Конюшинній та Тролейбусній. Зараз використовують здебільшого майданчик на Тролейбусній. Транспортування авто туди забирає близько двох годин.

“В нас є три евакуатори в місті і евакуація відбувається на вулицю Тролейбусна, 1. Орієнтовно 12 автомобілів у день і 360 — в місяць”, – каже інспектор з паркування Артур Строцький.

У Львові облаштують ще один майданчик для евакуйованих машин

У Львові облаштують ще один майданчик для евакуйованих машин. Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Аби скоротити час транспортування евакуйованих машин, такий майданчик планують облаштувати поблизу центру міста. Зараз триває підготовка території на вулиці Кривоноса.

Львівські вулиці очищають від покинутих автомобілів


Джерело: Суспільне мовлення України