Суспільне мовлення

У Львові невідомі підпалили храм Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ: що відомо

Вночі, 14 квітня, невідомі підпалили двері в церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові. Пожежу загасили. На місці працюють правоохоронці. Про це у Telegram-каналі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Інцидент трапився о 4:20 ранку. Тоді невідомі підпалили двоє бічних дверей в церкві Різдва Пресвятої Богородиці.

“За адресою Івана Павла ІІ в цегляній церкві виникло загоряння. Внаслідок пожежі знищено двері з однієї сторони на площі 4 метри квадратні, а також з зовнішньої сторони на площі 1 метр квадратний”, — каже речник ГУ ДСНС Львівщини Ігор Курус.

Невідомі підпалили двері храму. Telegram/Максим Козицький

Рятувальники гасили вогонь близько 10 хвилин, оскільки він не встиг розгорітися. Пожежу вдалось вчасно загасити, тож інтер’єр храму неушкоджений. За даними Львівської міської ради, на місці підпалу знайшли зв’язаний одяг, що ймовірно став причиною загоряння.

“У Страсну п’ятницю отримуємо новини про підпал церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові. Храм, біля якого Папа Римський Іван Павло II під час візиту у Львів у 2001 році спілкувався з нашою молоддю. Це міг вчинити тільки лютий ворог нашого народу. Усіх винних обов’язково знайдуть. Вони мусять бути притягнуті до відповідальності. Дякую рятувальникам, які спрацювали оперативно, та не дали досягнути трагічних наслідків для святині”, — каже Максим Козицький.

На місці знайшли зв'язаний одяг

На місці знайшли зв’язаний одяг. Telegram/Максим Козицький

Як повідомила Суспільному речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська, від ночі на місці події працюють правоохоронці. За фактом пожежі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування. Наразі встановлюють причетних до злочину.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові розпочали демонтаж церкви УПЦ МП на Сихові


Джерело: Суспільне мовлення України