Суспільне мовлення

У Львові нагородили переможців конкурсу композиторів імені Мирослава Скорика

Як повідомили у пресслужбі Львівської філармонії, у конкурсі могли брати участь композитори до 40 років, які є громадянами України. Вони мали подати твори для симфонічного оркестру, проте без застосування електроніки та мультимедіа. Крім того, музика мала бути створена спеціально для конкурсу. Твори авторів виконав Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під орудою польського диригента Вінсента Козловського.

Лауреатом I премії став Юрій Пікуш з Дніпра. Він написав концерт для віолончелі та оркестру “Concellastra”. ІІ премію здобула Рената Сокачик з Ужгорода за поему для контрабаса та оркестру “Antonych-fragments”. Лауреатом ІІІ премії оголосили Нікіту Іванченка з Маріуполя за концерт для віолончелі та оркестру “Картини війни”. Їх відзначили винагородами у розмірі 200, 170 та 130 тисяч гривень. Крім того, спеціальну премію Конкурсу від Оани та Сімона Камартін у розмірі 750 євро присудили львів’янину Остапу Мануляку за твір для контрабаса та оркестру “Монолог-діалог-полілог”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Конкурс заснували у 2021 році. Тоді переможцями стали: киянин Максим Коломієць, Надія Курінна із Донеччини та Євген Петров з Херсону


Джерело: Суспільне мовлення України