Суспільне мовлення

У Львові нацгвардійці навчатимуться в інтерактивному тирі

У Львові нацгвардійці навчатимуться в інтерактивному тирі. Зброя справжня, але переобладнана для роботи в інтерактивному тирі. На симуляторі можна вчитися влучно стріляти із різних видів зброї, а також координувати свої дії, імітуючи реальне поле бою. І для цього навчання не потрібно використовувати справжні боєприпаси.

Нацгвардійці Юрій та Назар мають бойовий досвід — воювали на Східному напряку у 2022 році. Тепер навчають нових бійців, зокрема, на симуляторі вогневої підготовки.

“На бойовий автомат вдягається спеціальна лазерна насадка, вмикається постріли: є черга, є поодинокі. Під’єднується шнур, є датчик, який реагує на спуск. Відточує навички прицілювання, можна вчити новачків прицілюватись”, — каже нацгвардієць Юрій.

Нацгвардієць Юрій. Фото: Суспільне Львів

Окрім справжньої, але переобладнаної зброї, система імітує звуки бою. Також під час навчання можна вибрати різні функції — від виду зброї до погодних умов.

“Першочергово треба вміти стріляти досконало з протитанкового гранатомету та автомата Калашникова. Тому що це — основне озброєння зараз на фронті у хлопців. Багато техніки (ворожої) їздить, треба її всю знищити. Є у нас аналоги “натівського” зразка, але зараз ми їх не використовуємо тут, бо вони зараз в нас використовуються для навчання особового складу”, — каже нацгвардієць Назар.

У Львові вчитимуться в інтерактивному тирі

Фото: Суспільне Львів

Нацгвардійці за допомогою такого обладнання зможуть опановувати різні види зброї, дрони та бойову техніку.

“Зручність для навчання новачків цієї системи в мобільності. Друге — звукові ефекти. Їх можна додати більше і людина вже звикає до того, що буде з нею на вогневому рубежі під час виконання вправ, або безпосередньо завдання”, — каже заступник командира 45 полку Нацгвардії Іван Зорик.

Симулятор вогневої підготовки закупили за гроші львівської громади. Як повідомили у пресслужбі Львівської мерії, протягом 2022 року із бюджету міста для потреб Нацгвардії скерували 30 мільйонів гривень.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові відкрилась інтерактивна виставка “Зброя перемоги”


Джерело: Суспільне мовлення України