Суспільне мовлення

У Львові на вулиці Стрийській у пошкоджених внаслідок обстрілів будинках встановили 36 вікон

На вулиці Стрийській тривають ремонтні роботи будинків, що пошкоджені внаслідок обстрілів 6 липня. Зокрема, там ремонтують дах та встановлюють вибиті вікна.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Оскільки будинки є пам’ятками архітектури, то встановлюють лише дерев’яні вікна. Роботи відбуваються за гроші міського бюджету.

“Найбільшої шкоди зазнав комплекс з 17 будинків на вул. Стрийській. Будинки є пам’ятками архітектури. Умовно ці будинки ми поділили на дві частини: це 13 будинків, де мешканці продовжують жити, і 4 будинки, які є поруйнованими. У цих 13 будинках було вибито 506 вікон. Оскільки будинки є пам’ятками, то тут можна встановлювати лише дерев’яні вікна”, — говорить перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Зараз у цих будинках встановили перші 36 вікон. Наступного тижня монтаж продовжать. За словами Андрія Москаленка, також у цих будинках триває ремонт дахів, вже відремонтовано близько 80% покрівлі. До 15 вересня роботи планують завершити.

Натомість у 4 будинках, які найбільше постраждали: вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68, паралельно тривають аварійні і проєктні роботи.

Суспільне дізнавалось як виготовляють дерев’яні вікна для пошкоджених після ракетного удару будинків у Львові.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

Вночі 6 липня Росія вдарила ракетами “Калібр” по Львову та Львівщині.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що три ракети влучили по Львову. Попередньо, одна прямо влучила у два житлові будинки.

“Львів — Ансамбль історичного центру” є комплексом із 17 житлових будинків, що має статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Будинки житлового комплексу для викладачів Львівської політехніки 1930-х років занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вранці 7 липня рятувальники знайшли під завалами будинку десяту загиблу людину. Ще 42 людини поранені.


Джерело: Суспільне мовлення України