Суспільне мовлення

У Львові на вулиці Богданівській облаштують острівець безпеки та ще одну смугу руху

У Львові на вулиці Богданівській на переході біля вулиці Ф.Вовка зведуть острівець безпеки. Таким чином планують зменшити аварійність на цій ділянці дороги. Таке рішення ухвалила міська комісія безпеки дорожнього руху. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Острівець має стримувати водіїв від перевищення швидкості та, відповідно, зменшити аварійність. За словами керівника комунального відділу Личаківської райадміністрації Василь Паливода, його створять на ділянці, де є ухил і поворот, адже там водії часто перевищують швидкість.

“Коли машини входять у той поворот, то швидкість руху там більше 50 км\год. В зимовий період, або коли є дощ, то автомобіль виносить до центру дороги. І, відповідно, виникають аварійні ситуації. А острівець безпеки і відповідне ознакування дороги буде заздалегідь попереджати водіїв, що треба тиснули не на газ, а на гальма. Йдеться про напрямок руху зі сторони вулиці Тракт Глянський до вулиці Пластової”, — говорить Василь Паливода.

Також на підйомі облаштують додаткову смугу руху довжиною близько 250 м, для того щоб важкі або малопотужні транспортним засоби мали можливість заїжджати на крутий схил, не сповільнюючи рух іншого транспорту.

“Додаткову смугу не будуватимуть, а облаштують за допомогою розмітки і за мінімальних затрат. Це полегшить поїздки тим водіям, які їдуть в напрямі від району автостанції №2 до вулиці Личаківської”, — каже керівник міського управління вуличної інфраструктури Павло Сирватка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Виконати всі роботи мають до 30 червня цього року.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин