Суспільне мовлення

У Львові на перехресті вулиць Бандери та Чупринки облаштують транспортний хаб

Сьогодні, 25 жовтня, у Львові розпочали роботи з облаштування транспортного хабу на перетині вулиць Бандери та Чупринки. До кінця року майстри планують завершити основні будівельні роботи. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

До 2023 року майстри мають замінити усі мережі та замостити простір бруківкою. Вуличні меблі та озеленення облаштують вже наступного року.

“Розпочинаємо демонтажні роботи на розі вул. Чупринки-Бандери, навпроти Органного залу. До кінця цього року плануємо провести демонтажні роботи, облаштувати мережі електропостачання та замощення території громадського простору. Натомість встановлення вуличних меблів та озеленення території буде виконано весною 2023 року”, — каже директор ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк.

Візуалізація проєкту з облаштування транспортного хабу на перехресті вулиць Бандери та Чупринки, яку розробило ЛКП “Інститут просторового розвитку”. Львівська міська рада

За проєктом, який розробив “Інститут просторового розвитку”, на невеликій площі між зупинками транспорту облаштують громадський простір, де можна буде пересісти з одного виду транспорту на інший. Зокрема, там створять широкі зупинки, місця для відпочинку та станції прокату велосипедів та самокатів.

“Позаду зупинок посадять в’юнкі рослини, аби вони заплітались на павільйони. Також частина секцій буде без задніх стінок для зручних проходів, щоб не доводилося обходити всю зупинку.Крім цього, на площі встановлять питний фонтан, пристовбурові решітки з ґрунтовими світильниками для підсвітки дерев, велостійки із вмонтованими розетками для електровелосипедів, стійки для стоянки та зарядки самокатів. Також на площі будуть лавки різного типу”, — повідомляють у ЛКП “Інститут просторового розвитку”.

На час ремонтних робіт зупинки громадського транспорту поки переносити не планують.

Читайте також

У Львові демонтують аварійну підпірну стінку: два трамваї змінять схеми руху

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові на місці демонтованої багатоповерхівки створять громадський простір


Джерело: Суспільне мовлення України