Суспільне мовлення

У Львові музей “Личаківський цвинтар” вимагатиме в суді компенсацію від водія, який в’їхав у браму

Музей “Личаківський цвинтар” подав судовий позов до водія, який пошкодив браму, та вимагатиме відшкодувати збитки. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Таку заяву вже зареєстрував Личаківський районний суд.

“Позов подано. Очікуємо відкриття провадження у цій справі”, – повідомили у юридичному департаменті Львівської міської ради.

За даними міськради, унаслідок аварії 15 січня конструкція брами Личаківського цвинтаря змістилася та вкрилася тріщинами. Для відновлення потрібно майже 2/3 брами демонтувати до основи, тріснуті блоки замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи. Відповідно до кошторису, попередня вартість робіт — 710 тисяч гривень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Брама з боку вулиці Шімзерів була збудована у 1901 році в неоготичному стилі з пісковика. На брамі розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. У 2015 році столітню браму відреставрували.
  • У ніч проти 15 січня, близько 2-ї ночі у браму на в’їзді до Личаківського кладовища врізалося авто BMW, за кермом якого перебував 27-річний водій.
  • Як повідомили у Патрульній поліції області, водій автомобіля був нетверезим. Перевірка на пристрої Drager показала 1,60 проміле. Водій з цими результатами не погодився, у медичному закладі пройти перевірку відмовився.
  • На чоловіка склали два протоколи: за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП, а також постанову за відсутність полісу цивільної відповідальності.
  • 23 березня Личаківський районний суд Львова визнав винним водія, який у стані сп’яніння в’їхав у браму Личаківського кладовища. Чоловіка позбавили водійських прав строком на 1 рік та оштрафували на 17 тисяч гривень. Під час засідань водій стверджував, що за кермом автомобіля він не перебував, а транспортний засіб належить його знайомому. Проте, завдяки камерам спостереження та свідченням патрульних, вдалося встановити, що чоловік каже неправду.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин