Суспільне мовлення

У Львові міжнародна корпорація профінансує ремонт житла для ВПО: що відомо

Ремонт будівель для проживання вимушених переселенців у Львові профінансує міжнародна корпорація IFC. 4 жовтня у львівській мерії підписали Грантовий договір з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC). ІFC та ЄС скерують 25 мільйонів євро на підтримку українським містам, аби облаштувати житло для переселенців. Львів стане першим містом, куди скерують гроші.

Уже визначили першу будівлю, яку відновлять за грантові кошти — це колишній оздоровчо-лікувальний заклад, що на Замарстинівській. Там зможуть жити 80 людей.

Там селитимуть сім’ї, які потребують додаткових умов проживання. Серед них Марія Денекіна. Жінка з села Тетянівка Донецької області, приїхала до Львова евакуаційним потягом разом з чоловіком у липні. Її п’ятнадцятирічна донька Аня загинула під час ракетного обстрілу. Тоді поранило осколками і Марію. Прилетіло у їхній город.

Марія Денекіна з чоловіком. Суспільне Львів

“Я як полечу. У мене ззаду приліт, в спину — осколок. Я пролетіла метрів три, я не знаю, чотири, впала. Потім в голову, під серце. Я кричу – “Аня, Аня!”. А вона мовчить. Я ж лежу в траві. Дивлюсь – сидить, мовчить. Я – “Аня, Аня”, а вона мовчить. А Надя говорить: “Маша вона все”. Я кажу – як все?”, — пригадує той день жінка.

Поки Марія з чоловіком уже другий місяць мешкає у львівському модульному містечку.

“Переміщатися важко. Ми в модульному будинку живемо, і в туалет важко мені на милицях іти. А якщо дощ, то чоловік з парасолею йде. А вночі це взагалі проблема. І так само душ, бо я сама не можу помитися — це все ходити треба. В їдальню ходити, всюди ходити”, — каже Марія Денекіна.

Загалом, на сьогодні у Львові, за офіційними даними, є 107 тисяч вимушених переселенців. У тимчасовому житлі на вулиці Замарстинівській поселять тих, хто потребує медичного супроводу і догляду, адже приміщення закріплене за Другим медоб’єднанням Львова.

“Найбільше зараз потреба стоїть в тимчасовому поселенні людей, які потребують особливих умов проживання, тобто — це люди, які мають інвалідність, це люди похилого віку, люди, які отримали поранення чи контузію, чи каліцтво під час бойових дій. Вони прибувають д—

У Львові міжнародна корпорація профінансує ремонт житла для ВПО: що відомо

У Львові міжнародна корпорація профінансує ремонт житла для ВПО. Суспільне Львів

Ремонт приміщення на Замарстинівській зроблять за грантові гроші Міжнародної фінансової корпорації та Європейського Союзу. У вівторок, 4 жовтня, підписали з містом договір. У скільки обійдеться ремонт поки не відомо, триватимуть роботи у приміщенні близько пів року.

“Зараз готуємо проєктну документацію. Попередньо там зможуть проживати до 80 людей. Відповідно до грантової угоди це є 3 тисячі на одного мешканця і уже після завершення всіх проєктно-кошторисних документів буде остаточна сума”, — розповів керівник Другого медичного об’єднання Львова Андрій Миськів.

У Львові міжнародна корпорація профінансує ремонт житла для ВПО: що відомо

4 жовтня у львівській мерії підписали Грантовий договір з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC). Суспільне Львів

“Львів – це перше місто, з яким ми з нашими європейськими партнерами підписали таку угоду, і ми сподіваємося, що ще з кількома містами ми теж зможемо підписати такі угоди”, — розповіла регіональна менеджерка корпорації IFC в Україні та Молдові Ліза Кестнер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загалом ІFC та ЄС скерують 25 мільйонів євро на підтримку українським містам, аби облаштувати житло для переселенців.

Читайте також


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин