Суспільне мовлення

У Львові мешканцям пошкоджених квартир на вул. Каховській виплачуватимуть компенсацію

У Львові мешканцям найбільш пошкоджених квартир на вул. Каховській, 29 внаслідок обстрілу виплачуватимуть компенсацію на оренду житла. Сьогодні, 18 серпня, виконком затвердив перелік з 11 власників квартир, які отримуватимуть таку компенсацію.

Про це повідомили на сайті Львівської міської ради.

За словами керівника міського управління житлового господарства Владислава Іванова, перелік мешканців ще може доповнюватись.

“Ми очікуємо ще 9 заяв від власників квартир цього будинку. І районна адміністрація, і управляюча компанія вже телефонували цим мешканцям, аби вони написали відповідні заяви. У дворі працює виїзний ЦНАП, всі документи можна подати там”, — каже Владислав Іванов.

Керівник Залізничної райадміністрації Ігор Савка каже, компенсацію на оренду житла мають отримати усі власники квартир у двох під’їздах на вул. Каховській, 29 — загалом 20-ти помешкань.

Матеріальна допомога на тимчасову оренду житла така саме, як і для мешканців зруйнованих будинків на вул. Стрийській: 10 тис. грн власникам 1-кімнатних квартир, 12 тис. грн — власникам 2-кімнатних квартир та 15 тис. грн — власникам 3-кімнатних та понад 3-кімнатних помешкань.

Гроші надходитимуть раз в місяць на індивідуальні рахунки мешканців.

Крім того, місто компенсує вибиті вікна та двері у житлових будинках. Зокрема, 12 тис грн — за вибиті вибуховою хвилею вікна (розрахунок за одне вікно), 8 тис грн — за вибиті вхідні двері.

Що відомо про ракетний удар по Львову

15 серпня Росія атакувала Львівщину ракетами. Одну ракету вдалося збити силам ППО. Також зафіксовано шість влучань.

Внаслідок ракетної атаки у Львові пошкоджено близько 100 будинків. По допомогу із розселенням звернулись 4 сім’ї, це — 12 людей.

У селі Ставчани фахівці обстежили 36 присадибних ділянок. Три житлові будинки та три господарські не підлягають відновленню. В інших будинках є руйнування дахів, вікон, тріщини на стінах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Травми отримали 19 людей. Станом на ранок 16 серпня четверо травмованих залишалися у медзакладах.


Джерело: Суспільне мовлення України