Суспільне мовлення

У Львові медики видалили однорічній дитині ракову пухлину

У Львівській лікарні святого Миколая медики видалили однорічному Матвію 10-см ракову пухлину. Новоутворення вростало в органи малюка. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Мама дитини Вікторія розповідає, влітку помітила в Матвія збільшений живіт. У хлопчика була температура. Крім того, в нього з’явились проблеми з сечовипусканням та відходженням калу. Івано-Франківські медики, до яких звернулась родина, запідозрили у Матвія кишкову непрохідність. Проте направили на додаткові дослідження.

“Результати біопсії та комп’ютерної томографії показали ембріональну рабдоміосаркому — майже десятисантиметрову пухлину м’яких тканин. Злоякісне утворення локалізувалось у малому тазу. Матвій отримав вісім курсів хіміотерапії. Уворення зменшилося більш, ніж удвічі. Однак продовжувало вростати в прилеглі внутрішні органи”, — повідомляють у лікарні.

Хлопчика скерували на операцію до Львова, щоб видалити пухлину. Втручання виконали хірурги Лікарні Святого Миколая та лікар Матвійка — хірург Івано-Франківської дитячої обласної клінічної лікарні.

“Через три п’ятиміліметрові проколи спеціалісти видалили пухлину та уражений нею сечовий міхур, простату та передню стінку прямої кишки. Для відходження сечі вони вивели сечоводи на живіт. Частину кишківника хлопчика лікарям вдалося урятувати”, — йдеться у повідомленні.

Операція у Лікарні святого Миколая. Перше ТМО Львова

Після реабілітації хлопчику проведуть ще декілька курсів хіміотерапії та променевої терапії. Коли Матвій повністю одужає, його прооперують вдруге та сформують новий сечовий міхур.

Читайте також

У Львові медики прооперували 6-річну дитину із укороченням плеча

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові 20-річній дівчині провели лапароскопічну операцію в режимі 3D


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин