Суспільне мовлення

У Львові медики прооперували 6-річну дитину із укороченням плеча

У Львові медики прооперували 6-річну дівчинку із укороченням плеча та деформацією хребта. Історію пацієнтки розповіли у Львівській обласній дитячій лікарні “Охматдит”.

За словами медиків, шестирічна Софійка у три місяці перенесла остеомієліт (гнійне ураження) плечової кістки. Через це уражена кістка почала відставати у рості та деформувалася.

“Не зважаючи на постійну реабілітацію хвороба прогресувала і на теперішній час укорочення сягало вже більше як 8 см, суттєво були обмежені рухи у плечовому суглобі, прогресувала деформація хребта”, — повідомили у медзакладі.

Після обстеження дитини ухвалили рішення про оперативне лікування:

“Монтаж апарату зовнішньої фіксації (АЗФ) на основі стрижів, коригувальна остеотомія плечової кістки з метою подальшого подовження плечової кістки. Корекція та подовження плеча на АЗФ – процес тривалий і відбувається поступово з темпом дистракції (розтягнення) від 0,75 до 1 мм на добу”, — каже керівник Клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації лікарні “Охматдит” Олександр Корольков.

У випадку шестирічної Софійки, за словами Олександра Королькова, процес подовження кістки буде тривати близько 2 місяців.

“Такий процес ортопеди контролюють кожні 10-14 днів. А подовження кінцівки виконують батьки дитини в домашніх умовах. Плануємо довжину плеча відновити повністю, тобто подовжити кістку на 8 см. Лікування вимагає терпіння від лікарів та виконання батьками дитини усіх рекомендацій”, — каже Олександр Корольков.

Шестирічну Софійку у “Охматдиті” прооперували. На наступний день дівчинка почала ходити, проводить активну реабілітацію, а на четвертий день після операції її виписали додому. Батьки отримали усі необхідні інструкції щодо подальшого лікування та подовження на апараті зовнішньої фіксації, розповіли у медзакладі.

Читайте також

У Львові 20-річній дівчині провели лапароскопічну операцію в режимі 3D

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Львівські хірурги прооперували 2-річного хлопчика з вродженою патологією рук


Джерело: Суспільне мовлення України