Суспільне мовлення

У Львові маріупольці можуть безкоштовно отримати зимові речі, ковдри та обігрівачі

Львівський осередок центру соціальної підтримки “Я Маріуполь” допомагає переселенцям своєї громади із зимовими речами. Проте маріупольці приходять туди не лише за гуманітарною допомогою, а й для того, щоб побачитися із земляками.

Маргарита Березовська виїхала з Маріуполя навесні. За словами жінки, львівський осередок організації став для неї майданчиком для спілкування із земляками.

“Мені здається, це було щось таке: от я очі заплющила, а коли розплющила — я вже побачила український прапор. От тоді я кричала і плакала. А вдома я дуже боялася. По-перше, ми вісім років прожили майже у війні. Ми приблизно розуміли, чого чекати від загарбників. Але ми не думали, що наше місто перетворять от на такий попіл”, — розповідає переселенка з Маріуполя Маргарита Березовська

Переселенка з Маріуполя Маргарита Березовська. Суспільне Львів

Маріупольчанка Анна разом з сім’єю тепер планує нове життя у Львові.

“Складно виїжджали, дуже довго їхали. Бо було дуже багато тих блок-постів не наших. Дуже подобається Львів. Вже майже адаптувались, чоловік працює, я вдома з дітьми поки. Я думаю, що ми, мабуть, у Львові лишимося. Навряд чи ми поїдемо туди”, — каже з Маріуполя Анна Слюсарева.

У львівському центрі підтримки “Я — Маріуполь” переселенці можуть безкоштовно отримати ковдри, обігрівачі, дитячий зимовий одяг тощо. Для цього попередньо необхідно зареєструватися.

У Львові Маріупольці можуть безкоштовно отримати зимові речі, ковдри та обігрівачі

Суспільне Львів

“Люди дзвонять, приходять і отримують свій зимовий набір. В нього входить: ковдра, дві подушки, набір постільної білизни (два комплекти). І два рушнички. Для діточок — так само. Писали батьки заяви на допомогу теплим одягом. Це взуття, спортивний костюмчик тепленький, куртка, шапка, рукавички. Зараз ті набори формуються і так само видаються діткам”, — каже спеціалістка з персоналу Христина Аркатова.

У центрі “Я — Маріуполь”, крім гуманітарної допомоги, можна отримати безкоштовні юридичні консультації та психологічну підтримку.

Читайте також

“Допомога треба і дітям, і дорослим”: як працює львівський центр підтримки “Я — Маріуполь”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відтворили атмосферу дому: переселенці з Маріуполя відкрили кав’ярню у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України