Суспільне мовлення

У Львові колишній радянський військовий поширював у соцмережах фейки про злочини ЗСУ

У Львові СБУ затримала колишнього радянського військового, який на пенсії поширював у соцмережах контент на підтримку РФ та Путіна. А також публікував фейки про ЗСУ. Йому загрожує до 8 років ув’язнення. Про це повідомили на Facebook-сторінці СБ України у Львівській області.

Слідчі встановили, прихильником РФ є пенсіонер зі Львова, який народився у Росії та був радянським військовим. Чоловік поширював у соцмережах публікації на підтримку Путіна, військ РФ та Росії загалом. При цьому українців чоловік виставляв як злочинців, вандалів, “нацистів та фашистів”. Частину злочинів, які пенсіонер приписував ЗСУ, була вигаданою, а інші вчинила саме російська армія.

Чоловік показує сторінку в соцмережі “Однокласники”. СБ України у Львівській області

Під час обшуку в помешканні чоловіка СБУ вилучила ноутбук та телефон, які він використовував для поширення російської пропаганди.

Допис зі сторінки пенсіонера

Допис зі сторінки пенсіонера. СБ України у Львівській області

Прихильнику РФ повідомили про підозру за двома статтями: через виправдовування збройної агресії Росії проти України та порушення рівноправності громадян за різними ознаками. Йому загрожує до 8 років ув’язнення, а також конфіскація майна.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові викрили інформаторку РФ, яка збирала дані про розташування підрозділів ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин