Суспільне мовлення

У Львові казахська діаспора встановила “Юрту незламності”

У Львові відкрили “Юрту незламності”. Там можна зігрітися та зарядити гаджети під час відключень світла. Це четверта юрта, збудована в Україні казахською діаспорою. Перша почала працювати в Бучі з 6 січня.

“Юрту незламності” встановили у Львівському парку “На валах”.

“Найголовніше — це поєднання нашої багатовікової дружби. Сьогодні казахи відкривають для нас двері свого дому. Такий знак доброї волі від казахів, які сьогодні підтримують українців у такий скрутний час для нас”, — каже голова Міжпарламентської групи дружби “Україна-Казахстан” Сергій Нагорняк.

Фото: Суспільне Львів

“Для них відкриті двері в юрту — значить, що вони впускають тебе, приймають у свій дім і діляться усім, що вони мають. І саме юрту вони прислали, бо, знаючи, який у нас зараз період, хочуть зігріти, щоб тут було харчування кожен день”, — каже консулка Республіки Казахстан на Заході України Галина Маслюк.

У середині на стінах юрти — традиційні казахські килими з вишивкою, які захищають від холоду. На відкритті відвідувачів пригощали традиційною казахською випічкою — баурсаками та пловом.

“Цю їжу навіть готував для свого війська Олександр Македонський, вона поживна і військо тримає дуже довго ситним”, — кажуть у казахській діаспорі.

У Львові казахська діаспора встановила "Юрту незламності"

Фото: Суспільне Львів

Юрта працюватиме щодня з 9 ранку до 19 вечора. Також там організовуватимуть майстеркласи.

“Будуть з малювання проводити, з ліпнини, казахські працівники будуть показувати нашим свої традиції”, — каже консулка Республіки Казахстан на Заході України Галина Маслюк.

Наступну юрту планують встановити у Одесі.

Читайте також

У Львові працюють 20 пунктів обігріву: адреси

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Генератори, Wi-Fi та гарячий чай: як працюють Пункти незламності у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин