Суспільне мовлення

У Львові готуються зустрічати туристів на зимові свята

У Львові на вихідні 24-25 грудня готелі заповнені на 47 відсотків. Про це Суспільному повідомила керівниця міського управління туризму Христина Лебедь. За її словами, до Львова туристи приїдуть на новорічно-різдвяний період.

До Львова на новорічно-різдвяний період приїхала туристка з Черкас Вікторія Булана. Розповідає, поїздка була запланованою.

“Це улюблене місто. Атмосфера, архітектура дуже подобається. Смачна кава”, — каже туристка із Черкас Вікторія Булана.

Туристка із Черкас Вікторія Булана. Суспільне Львів

Готельєри цього року кажуть — спостерігають тенденцію за якої гості не бронюють номери і не планують відпочинок заздалегідь.

“В цьому році відчувається, що люди приймають рішення в останній момент. Вони дивляться так: в країні все спокійно і де можна поїхати, бронюють, і бронюють з сьогодні на сьогодні, завтра — на завтра. А якщо йде питання про свята, то, можливо, на тиждень вперед”, — каже генеральний менеджер готелю Тарас Кузик.

Тому, за словами Тараса Кузика, поки активніше бронюють номери на новорічну ніч. Але вільні номери ще є, на відміну від минулих років.

“Зараз, за 10 днів до Нового року, заброньовано 40 номерів зі 100. Це 40 % від завантаження. Наприклад, два роки тому — було 80 % десь заброньовано. Зазвичай, на Новий рік взагалі не було місць”, — каже генеральний менеджер готелю Тарас Кузик.

У Львові готуються зустрічати туристів на зимові свята

Суспільне Львів

Новорічно-різдвяні свята у Львові були одним із пікових періодів приїзду туристів, каже керівниця міського управління туризму Христина Лебедь. І цьогоріч до Львова гості теж їдуть.

“Ми вже маємо інформацію від туроператорів, від готелів, щодо бронювань. Про те як люди їдуть. На період Різдва 24-25 грудня заповненість у готелях — 47 %. На новорічний період — 51 %. І на 6-7 січня — 32 %. Тобто розуміємо, що трошки змінилась динаміка, що грудневе Різдво підвищило попит”, — каже керівниця міського управління туризму Христина Лебедь.

За словами Христини Лебедь, зараз до Львова найчастіше приїжджають туристи з Києва, Одеси та Харкова.

Читайте також

Колядки та щедрівки з 20 грудня лунають у електротранспорті Львова

Львівську ялинку прикрасили стилізованим протитанковим їжаком

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові відбудеться Ярмарок Різдвяних Традицій


Джерело: Суспільне мовлення України