Суспільне мовлення

У Львові готуються приймати мешканців підтоплених міст та сіл через підрив Каховської ГЕС

Сьогодні, 6 червня, у Львові зібрали комісію щодо евакуації українців з підтоплених населених пунктів через підрив Каховської ГЕС. Про це повідомив на Facebook-сторінці мер Львова Андрій Садовий.

“У зв’язку з підривом Каховської ГЕС збираємо евакуаційну комісію у Львові. Вже відомо про планову евакуацію місцевих мешканців. Маємо бути готові”, — каже Андрій Садовий.

На Telegram-каналі “Укрзалізниці” заявили, що перший безкоштовний евакуаційний поїзд відправиться із Херсона о 12:00. За потреби призначать додаткові евакуаційні рейси.

“Укрзалізниця допомагає місцевій владі з евакуацією мешканців Херсону та прилеглих сіл через підрив ворогом Каховської ГЕС. Довеземо всіх до безпеки, незважаючи ні на що”, — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі напрямки руху поїздів не вказують.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС росіянами

  • Російська армія підірвала Каховську гідроелектростанцію в Херсонській області.
  • Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає, повідомила енергетична компанія “Укргідроенерго”.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що загалом підтоплення загрожує до 80 населеним пунктам регіону.
  • Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що у критичній зоні затоплення на правобережжі Херсонщини перебувають близько 16 тисяч людей. Евакуація мешканців небезпечних районів розпочалась.
  • Підрив окупантами греблі Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької атомної електростанції. Вода з водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Поки що ситуація лишається контрольованою. Про це повідомляє ДП НАЕК “Енергоатом України”.
  • Міжнародне агентство з ядерної енергії відстежує ситуацію довкола підриву греблі Каховської ГЕС. За наявними даними, безпосередня небезпека для Запорізької АЕС наразі відсутня.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин