Суспільне мовлення

У Львові готуються до фіналу конкурсу “Волонтерська столиця Європи — 2024”

Команда молодіжних просторів Твори готується до виступу на фіналі змагань за звання волонтерської столиці Європи. Фінал відбудеться 4 жовтня у місті Гданськ, що у Польщі.

Заявку на конкурс надіслали у травні. Одним із ключових критеріїв була запропонована стратегія розвитку волонтерства в країні.

“Ми маємо, на відміну від європейців, інший шлях походження волонтерства. У нас воно розвивалось максимально природно, шляхом реагування на суспільні кризи, в 2014 році, в 2022 зараз. Але насправді були такі стрибки волонтерства і раніше: там 2004, 1991 рік, просто зараз максимально гостро. Європейці не дуже знайомі з цією концепцією. В них розвиток волонтерство відбувався останні років 50-60”, – каже координатор заявки Максим Туркевич.

Координатор заявки на конкурс Максим Туркевич. Суспільне Львів

Під час виступу українці акцентуватимуть увагу на історіях людей. 24 лютого команда створила центральний волонтерський штаб міста, волонтери працювали на базі районних адміністрацій і допомагали переселенцям.

“З нашого досвіду лише реальні історії зачіпають за живе. Я думаю, що це маніфест: з одного боку, що ми їдемо не змагатися з містами Європи, а їдемо наголошувати про війну, нагадувати про війну і дякувати”, – каже керівник центру “Молодвіж” Роман Цудний.

У Львові готуються до фіналу конкурсу "Волонтерська столиця Європи 2024"

У Львові готуються до фіналу конкурсу “Волонтерська столиця Європи 2024”. Суспільне Львів

За право бути волонтерською столицею Європи Львів змагатиметься із італійським містом Тренто.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові стартував п’ятий “Молодвіж”


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин