Суспільне мовлення

У Львові для пацієнтів Західноукраїнського дитячого медцентру відкрили ігровий простір

У Західноукраїнському дитячому медцентрі відкрили простір “Дитяча точка “Спільно” відкрили. Це територія, де діти зможуть займатися творчістю, проводитимуть арттерапію, там працюватимуть, зокрема, психологи.

У ігровому просторі діти можуть малювати, ліпити, спілкуватись із іншими дітьми. За цей час батьки матимуть можливість відпочити або вирішити інші питання у лікарні, каже батько першої відвідувачки кімнати Роксолани – Володимир Сеньків.

“Ми кудись їдемо – то завжди двоє з жінкою і наша дитина. Ми всюди так – і в лікарні, і в ліфті, по сходовій. Нас дуже багато. Оце наша Роксолана. Нам дуже потрібно таке спілкування для дитини, ігри”, — каже тато пацієнтки Володимир Сеньків.

У Львові для пацієнтів Західноукраїнського дитячого медцентру відкрили ігровий простір. Суспільне Львів

Там проводитимуть розвиткові заняття, працюватиме психолог та соціальний аніматор. Перебування тут є для дітей безкоштовним.

“Для того, щоб відволікти дитину і зняти цю тривожність і стресовий стан, дуже важливо зайняти її, дати можливість розслабитися, дати відчути себе у безпеці в такому доступному для неї просторі. Тому арттерапія, можливість помалювати, та інше — дуже важливо”, — каже психологиня Західноукраїнського дитячого медцентру Марія Сковрон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Організували простір благодійники Дитячого Фонду ООН — ЮНІСЕФ та Українська освітня платформа. Це друга така кімната, яка запрацювала у Львові. Загалом у Україні працює 17 таких дитячих кімнат.

Щороку у Західноукраїнському медцентрі лімфоми діагностують у 10-12 дітей


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин