Суспільне мовлення

У Львові дизайнерка з Харкова переробляє використані гільзи на мистецькі речі

У Львові дизайнерка з Харкова Катерина Уварова переробляє використані гільзи на мистецькі витвори. Катерина запустила проєкт, аби зібрати гроші на відбудову одного з музеїв Харківщини.

Катерина Уварова перевезла свій бізнес до Львова після того, як її майстерню зруйнували російські снаряди. У Харкові дизайнерка переробляла мистецькі твори з використаних банерів.

Вироби з використаних банерів. Суспільне Львів

“У мене є банер ще з події, яка була торік. Це була подія присвячена до реформи охорони здоров’я і на цьому банері є логотип ЮНІСЕФ. Матеріал банера — ПВХ, досить щільна тканина з якої можна зробити шопер, поясну сумку. Навіть зараз ми робимо тестові варіанти рюкзаків і вона водонепроникна”, — розповідає Катерина Уварова.

У Львові дизайнерка з Харкова переробляє використані гільзи на мистецькі витвори

Вироби з гільз. Суспільне Львів

Перебравшись до Львова дизайнерка запустила ще один проєкт, аби зібрати гроші на відбудову одного з музеїв Харківщини. Використані патрони їй передають волонтери.

“Це вже такі маленькі гільзи, їх важче збирати на полях, бо вони маленькі. Ми з них зробили брелок, тобто люди собі вішають на ключі як пам’ятки”, — каже Катерина Уварова.

У Львові дизайнерка з Харкова переробляє використані гільзи на мистецькі витвори

Маленькі гільзи. Суспільне Львів

З однієї такої гільзи майстриня створює одразу два вироби.

“Ми відрізали низ, припаяли нержавійку і воно отак стало (показує стакан), а залишок, ми до нього припаяли ще підставку і це тепер як свічник, тобто гільза використовується повністю”, — каже дизайнерка.

У Львові дизайнерка з Харкова переробляє використані гільзи на мистецькі витвори

Свічники з використаних гільз. Суспільне Львів

Окрім цього розробили і оригінальне упакування. Також майстриня збирає гроші на новий верстат, який потрібний для виробництва продукції. В подальшому засновниця проєкту планує створювати з обрізків гільз і ручні браслети.

Читайте також

На Львівщину переїхало підприємство, яке шиє одяг для ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Харків’яни готують каву для львів’ян: історія релокованого бізнесу


Джерело: Суспільне мовлення України