Суспільне мовлення

У Львові чистять контактну мережу тролейбусів, аби відновити рух: як це відбувається

У Львові з 11 грудня не курсують тролейбуси. Спеціалісти “Львівелектротрансу” чистять дроти, якими курсують тролейбуси від намерзлого льоду. Про це Суспільному розповіла речниця “Львівелектротрансу” Ольга Бачинська.

Бригади “Львівелектротрансу” з 11 грудня очищають мережі від льоду. Працюють на автовишках. Видаляють лід двома способами. Зокрема, вручну відбивають шматки льоду із дротів.

“Не можуть виїхати з депо тролейбуси. Тому ми мусимо чистити, щоб був виїзд нормальний, заїзд. Беремо молотки та й стукаємо, де можна: трохи дряпаємо, щоб швидше було”, — каже старший електромонтер зміни Володимир Ратушний.

Працівники “Львівелектротрансу” вручну відбивають шматки льоду із контактної мережі. Суспільне Львів

Ще один спосіб — пробивають шлях із депо за допомогою “ЛАЗу”.

“Дуже важко: самі дроти сильно поналипали і ми нічого не можемо зробити. А враховуючи, що в нас рухомий склад новий, в нас 60 “Електронів”, вони сучасні тролейбуси. Ми взяли старий тролейбус і ним чистимо. “Електрони” при таких умовах працювати не зможуть”, — каже керівник тролейбусного депо Віктор Ружицький.

Близько 60-ти тролейбусів, які щодня виходили на рейси, четверту добу не можуть виїхати із депо. Перша тролейбусна лінія, яку сьогодні, 14 грудня, очищують — із вулиці Тролейбусної, через Кульпарківську до університету Франка. Загалом потрібно очистити близько 138 кілометрів мереж, якими курсують тролейбуси у місті.

У Львові чистять контактну мережу тролейбусів, аби відновити рух: як це відбувається

Розчищення контактної мережі за допомогою “ЛАЗу”. Суспільне Львів

За словами речниці “Львівелектротрансу” Ольги Бачинської, такого замерзання усіх мереж одночасно у Львові не було останні 50 років. Спершу у місті після негоди запустили рух трамваїв, адже відновити їх рух було легше.

“У тролейбуса “плюс” і “мінус” вгорі, тобто є два дроти. Відповідно, це вдвічі більше чистити по кілометражу. І друге — там же знаходяться спецчастини. Спецчастини у трамвая — це стрілки, переводи. Це все в тролейбуса нагорі. І воно замерзло”, — каже речниця “Львівелектротрансу” Ольга Бачинська.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, з 11 грудня, через відсутність частини електротранспорту, виїжджають додаткові маршрутки. Зокрема, сьогодні, 14 грудня, додали 22 автобуси. За словами директора тролейбусного депо Віктора Ружицього, тролейбуси відновлять рух за два-три дні, швидше — якщо підніметься температура повітря вище нуля.

Читайте також

Негода у Львові: у місті не курсує електротранспорт

У Львові через негоду вперше обледеніла уся контактна мережа електротранспорту

Через негоду на Львівщині 120 населених пунктів повністю або частково знеструмлені

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові відновили рух усіх трамвайних маршрутів


Джерело: Суспільне мовлення України