Суспільне мовлення

У Львові частково компенсуватимуть купівлю генераторів до кінця воєнного стану

У Львові програма часткової компенсації вартості за генератори для багатоквартирних будинків буде діяти до завершення воєнного стану. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 23 серпня, на сесії Львівської міської ради.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Компенсацію вартості за придбаний генератор можуть отримати мешканці будинків з поверховістю від 2-х поверхів, номінальна потужність генератора має становити від 2,5 кВт. Сума відшкодування становить 50% вартості, але не більше 30 тис. грн.

Для того, щоб отримати компенсацію за генератор, потрібно подати пакет документів у ЦНАП або сервіс електронних звернень. Тоді звернення розгляне комісія. Якщо заявка відповідає вимогам програми, протокол скерують головним розпорядникам коштів — районним адміністраціям. Тоді райадміністрація готує перелік усіх учасників програми та проєкт розпорядження мера Львова.

Також компенсацію вартості придбаного генератора отримують підприємства та заклади харчування: кафе і ресторани, продуктові магазини, мініпекарні, перукарні, приватні заклади освіти тощо. Компенсація також становитиме не більше 50% вартості електрогенераторів (але не більше 80 тис. грн).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Для цього достатньо подати заяву та пакет документів до ЦНАП, а експертна комісія їх розгляне та прийме відповідне рішення.


Джерело: Суспільне мовлення України