Суспільне мовлення

У Львові будують муніципальний стрілецький тир

У Львові на вулиці Лисенка почали будувати муніципальний стрілецький тир. Орієнтовна вартість проєкту – 80 мільйонів гривень. Спортивний об’єкт зводять за гроші меценатів. Завершити будівництво планують навесні 2024 року.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами начальника міського управління спорту Антона Нікуліна, місце, на якому будують тир для занять кульовою стрільбою та стрільбою з лука, є історичним. З ХІХ століття там діяло Стрілецьке товариство. А в повоєнний час у північному корпусі облаштували тир, де тренувалися і змагалися чемпіони світу та Європи, а також медалісти та учасники Олімпійських ігор. Зокрема, Микола Калиниченко, Дмитро Бобрун, Володимир Зименко, Анатолій Онищук, Борис Мельник, Степан Старинський та Анатолій Кукса.

“У цей об’єкт місто не вкладає жодної копійки, все це робиться за інвестиційні кошти. Коли все це вже буде забудоване, місто закупить необхідне для наших дитячо-юнацьких спортивних шкіл обладнання. Приміщення буде максимально доступним. Тут проводитимуть і тренування спортсменів, і змагання міжнародного рівня, і уроки Захисту України для школярів, і навчання для всіх мешканців, що просто хочуть повправлятися у стрільбі”, — каже Антон Нікулін.

Стрілецький тир буде триповерховим. На цокольному поверсі буде тир на 25 метрів, на другому — основна дистанція для стрільби на 50 метрів, на третьому – лучне поле на 18 метрів та навчальні аудиторії. У теплу пору року ще й використовуватимуть дах для занять зі стрільби з лука на 50 м.

“Цей проєкт унікальний тим, що це на 100% спортивна споруда, що буде повністю інклюзивною та доступною для всіх. Всі арени для глядачів, приміщення для тренувань передбачені будуть доступними”, – говорить головний архітектор проєкту Михайло Солук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загальна площа тиру — 1817 м².


Джерело: Суспільне мовлення України