Суспільне мовлення

У Львові благодійники передали центру дитячої реабілітації допомогу на 10 млн грн

Центр дитячої реабілітації Unbroken KIDS, який є частиною Першого медоб’єднання Львова, отримав допомогу від благодійників на 10 мільйонів гривень. За ці гроші закупили сучасне обладнання для лікування дітей з опіками.

Про це розповіла керівниця центру термічної травми та пластичної хірургії Галина Саян.

Для центру закупили, зокрема, дефібрилятор, наркозно-дихальний апарат, а також лікувально-реабілітаційне ліжко. Воно має спеціальне покриття, вентиляцію та дає змогу контролювати температурний режим і вологість. Це дозволяє тримати рани сухими та запобігає розмноженню бактерій. Таке обладнання використовують в американських та європейських клініках.

“Оскільки це так зване “плаваюче” середовище, у наших діток, по-перше, не буде болю, адже не буде тиску на рани. По-друге, в них не будуть утворюватися пролежні, коли вони будуть довго лежати на ньому. Це є комфортно. Покриття буде всмоктувати виділення з ран. Таким чином, буде забезпечувати швидше загоєння ран”, — каже керівниця центру термічної травми та пластичної хірургії Галина Саян.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В Україні це друге таке ліжко. І перше — в західних областях, говорить керівниця центру термічної травми та пластичної хірургії Галина Саян.


Джерело: Суспільне мовлення України