Суспільне мовлення

У Львові арештували корпоративні права мережі готелів та нерухомість, що належать громадянину РФ

У Львові арештували корпоративні права мережі готелів та нерухомість на суму понад 55 мільйонів гривень. Їхнім власником є громадянин Росії, а гроші від діяльності, за даними слідства, надходили до російського бюджету. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Зокрема, арештували майже 80% корпоративних прав мережі готелів на суму понад 15,5 мільйонів гривень, невелику базу відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок. Гроші від діяльності, за даними слідства, виводили через офшорні компанії, зареєстровані на Кіпрі.

“Отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, в подальшому спрямовувався через банківські та фінансові установи в якості заробітної плати для російського власника. Таким чином, податки сплачувалися до державного бюджету РФ і направлялися на фінансування війни в Україні”, — повідомили у прокуратурі Львівщини.

Невдовзі арештоване майно мають передати в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів. Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та службового підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як повідомили Суспільному власні джерела у правоохоронних структурах, арештовані корпоративні права мережі готелів Reikartz. Водночас зараз вони продовжують свою діяльність.

На Львівщині суд арештував корпоративні права трьох компаній, які пов’язують з РФ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин