Суспільне мовлення

У Львові американські піхотинці тренують українських добровольців

У Львові розпочався черговий етап навчань від американських піхотинців. Спільно з українськими інструкторами вони тренують українських добровольців. Навчання організував Центр підготовки добровольців.

Упродовж трьох тижнів інструктори навчають, як поводитися зі зброєю, як діяти під час зачистки територій та при вуличних боях, як надавати першу медичну допомогу тощо.

Тренінг безкоштовний, відвідувати його можуть як чоловіки, так і жінки.

“Одні учасники дуже мотивовані. Інші вирішили взяти участь, тому що думають, що їх можуть мобілізувати. Вони хочуть бути готовими. Хтось просто прагне пройти тренінг і вивчити все, що можливо, щоб також підготуватися”, — розповідає американський інструктор з позивним “Чіп”.

Щоб взяти участь у тренінгу, не обов’язково мати військовий досвід.

У Львові американські піхотинці тренують українських добровольців. Суспільне Львів

“Тут можна навчитись всі базові навички. Тобто, поводженню зі зброєю, якісь базові навички з медицині. Базові навички щодо того, яке взагалі екіпірування потрібне, як його правильно використовувати. Як поводитися в групі, як група комунікує між собою”, — розповідає молодший інструктор Михайло Сітарчук.

Студентка Орися Масна провела літо на фронті – як парамедик. А тепер вирішила пройти ще й військовий тренінг.

“Я думаю, що медик повинен вміти і стріляти, і водити, і надавати допомогу. Тому, я думаю, дуже важливо вміти і постріляти, і знати тактику. Навчилися поводитись зі зброєю, також розбирати автомат”, — каже Орися Масна.

А більш досвідчені добровольці вправляються у зачистці територій. Зокрема, обстежують будівлю, де може бути ворог. Та на вишколі навчають не лише, як поводитися під час міського бою.

“Сучасні реалії війни передбачають, що основні бої проходять в іншій місцевості. Тму в нас є заняття так само в лісовій місцевості. Вони включають в тому числі підготування окопів, інших оборонних споруд”, — каже керівник центру підготовки добровольців Олексій Довбуш.

Навчання безкоштовні і триватимуть три тижні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Готуємося до усіх можливих надзвичайних подій – заступник начальника Львівської ОВА


Джерело: Суспільне мовлення України