Суспільне мовлення

У Львові 9-річна волонтерка малює листівки, аби допомогти ЗСУ

У Львові 9-річна волонтерка Дарина Джала збирає гроші для закупівлі смаколиків українським військовим. Дівчинка малює листівки та продає їх. За ці гроші закуповує батончики, шоколадки, каву, сухі супи і разом із батьками пакує коробки для бійців.

Дарина малює листівки та картини. З мамою створює наліпки із зображень своїх маленьких малюнків. Вибирає для них сюжети із зображенням котів. Свою допомогу називає “смаколиками для Котиків”, тому що в Україні військових називають “Котиками”.

“Мама робила листівки і я робила разом із нею. І мені так придумалося, що я можу листівки малювати, а не штампувати, і передавати кошти військовим”, – каже волонтерка Дарина.

У Львові 9-річна волонтерка малює листівки, аби допомогти ЗСУ. З Facebook-сторінки Юлії Джала

Батьки Даринки листівки і картини продають, зокрема, проводять лотерею, де за певний грошовий внесок можна виграти роботи Дарини.

“Зразу утворилася черга тих, хто чекає готові листівки, з’явилася задумка через кілька тижнів друкувати ці листівки, тому що Даринка не хоче повторювати ці листівки. Вона вкрай рідко може повторити, але має бути настрій відповідний, щоб вона знов таку саму листівку намалювала”, – каже мама Дарини Юлія.

У Львові 9-річна волонтерка малює листівки, аби допомогти ЗСУ

У Львові 9-річна волонтерка малює листівки, аби допомогти ЗСУ. З Facebook-сторінки Юлії Джала

За ці гроші для військових купують смаколики. Кожен із них Дарина особисто підписує – залишає військовим патріотичні побажання. До цього процесу залучає усю сім’ю.

“Що купувати за ці гроші – вирішила Даринка. Ми їй пропонували, куди можуть піти гроші, вона подумала, подумала і озвучила: можна я буду купувати щось таке смачне і передавати. В мене спершу був ступор – куди це передавати, але знайшлися люди, які возять”, – каже мама Дарини Юлія.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Із кінця квітня, коли продали першу листівку, Даринка зібрала та передала військовим через волонтерів десертів на майже 14 тисяч гривень.

На Львівщині 9-річна дівчинка продала свої іграшки, аби допомогти ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин