Суспільне мовлення

У Львові 50 підприємств отримали компенсації за придбані генератори

50 львівських підприємств отримали компенсацію за генератори. В основному це ресторани. Місто виділило компенсацію на два з половиною мільйони гривень. Відшкодовують 50 відсотків вартості генератора, але не більше, ніж 80 тисяч гривень.

Генератор потужністю у 6 КвТ дозволяє майже повноцінно працювати львівській кав’ярні-пекарні під час відключень електроенергії. Половину його вартості відшкодувало місто.

“Насправді це не було складно, ми купили генератор, оформили заяву, подали в ЦНАП і чекали рішення комісії, комісія ухвалила рішення і 50 відсотків вартості нам повернули. Потужностей вистачає на кавовий апарат, мікрохвильовку і освітлення, тому ми працюємо і обслуговуємо гостей”, — розповідає директорка з маркетингу мережі пекарень Юлія Князик.

Юлія Князик. Суспільне Львів

Коли у закладі не було генератора, роботу продовжували, але скорочували список меню.

“Коли ще не було генераторів, то ми працювали без генераторів, але обслуговували. Тоді ми попереджали людей, що ми не можемо приготувати кави, можемо приготувати тільки чай, бо воду заздалегідь готували. Ми видавали холодні круасани, якщо людина на це погоджувалась”, — пояснює Юлія Князик.

Цього року програма компенсації триває і вже надійшло 79 заявок від підприємців. Компенсацію можуть отримати ресторани, кафе, інші заклади харчування, продуктові магазини, мініпекарні, а також аптеки, салони краси, приватні школи.

“Фінансуємо ми швидко, розглядаємо заявки швидко, без зайвого бюрократизму, тому хто ще не звернувся, можуть звертатися. Єдиний нюанс — отримати відшкодування можуть підприємці, які зареєстровані у Львові. Ми отримали напевно близько 30 заявок від підприємців, яким ми відмовили тільки через те, що в них реєстрація не у місті Львові”, — каже директорка міського департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Серед тих, хто очікує відшкодування, перукарня, якою керує Ольга Левицька. Вона розповіла, що генератор придбали у листопаді, а в грудні — подали документи, аби отримати компенсацію.

У Львові 50 підприємств отримали компенсації за придбані генератори

Генератор, який придбали для перукарні. Суспільне Львів

“З генератором перукарня працює в повному режимі, тобто ми повноцінно працюємо – світло, фени, вода, при потребі включаємо котел. Стається і так що світло відключають і непланово і 6 годин – це досить довго і в приміщенні стає холодно, тоді ми підключаємо котел і гріємося і повноцінно працюємо”, — каже Ольга Левицька.

Також у Львові діє програма компенсації за генератори для ОСББ. За генератори для ОСББ компенсують також 50% вартості, але не більше, ніж 30 тисяч гривень.

“Згідно з умовами програми, дані генератори спочатку мали бути 3 і більше кіловата, а зараз були зменшені вимоги до 2,5 кіловат”, — каже керівник міського відділу супроводу ОСББ Сергій Солтис.

Таку компенсацію торік отримали 33 ОСББ, ще близько сотні очікує на цю грошову допомогу.

Читайте також

П’ять закладів культури у Львові отримали генератори від благодійників

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові спростили умови для відшкодування 50% вартості генератора


Джерело: Суспільне мовлення України