Суспільне мовлення

У Львові 5-річній дівчинці з Івано-Франківська видалили пухлину розміром 15 на 18 см

У Львові прооперували 5-річну Вероніку з нейробластомою. Дівчинці видалили пухлину розміром 15х18 сантиметрів. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Рак в п’ятирічної Вероніки з Івано-Франківська діагностували пів року тому. У дівчинки нейробластома заднього середостіння з проникненням у прилеглі внутрішні органи. Пухлина розповсюдилась до серця, стравоходу, коренів легень. Також новоутвір стискав ребра та заважав дихати. Утворення проникло й у спинний мозок.

“Одного дня в неї під пашкою вилізла гулька. І так все почалося. Ми звернулися до хірургів, там зробили УЗД. І нам сказали, що то така велика проблема. Потім зробили біопсію і вже відтоді почали лікування”, — розповідає мама Вероніки Наталія.

5-річна Вероніка разом з мамою та лікарями. Перше ТМО Львова

Окрім курсу хіміотерапії Вероніка потребувала оперативного втручання. Лікуванням дівчинки у Львові зайнялися десятеро спеціалістів. Включно із медиками з Івано-Франківська.

“Ми дуже довго це обговорювали. Ми багато разів розглядали комп’ютерні томографії, ми зробили МРТ перед операцією. Ми навіть з кардіохірургами дискутували 30 хвилин в операційній. і вони нас переконали піти іншим хірургічним доступом і ми дуже їм вдячні”, — каже експерт з питань дитячої онкології департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОВА Юрій Тимощук.

У Львові 5-річній дівчинці видалили пухлину розміром 15 на 18 сантиметрів

Команда лікарів проводить операцію 5-річній Вероніці з Івано-Франківська. Перше ТМО Львова

“Ми зробили поперечний доступ до грудної клітини методом clamshell. Який дозволяє нам відкрити праву частину грудної клітини, ліву частину грудної клітини і отримати доступ до серця та всіх відкритих судин. Тому що пухлина була в правій половині грудної клітини і переходила на ліву половину. Ця пухлина була видалена”, — каже завідувач хірургічного відділення Олександр Калінчук.

Операція минула успішно та без ускладнень. Через шість днів Вероніка повернулась додому. Вона стала більш активною та набрала кілька кілограмів. Далі на Вероніку чекають чергові курси хіміотерапії та променева терапія.

Читайте також

У Львові однорічному хлопчику з Волині видалили пухлину вагою 2,6 кг

Відмовилися оперувати в Німеччині. У Львові медики видалили пухлину мозку 10-річному харків’янину

У Львові упродовж 30 годин пересадили дев’ять органів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

5 років вживала знеболювальні. У Львові прооперували 78-річну жінку з рідкісною патологією


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин