Суспільне мовлення

У Львові 19 жовтня прощаються із трьома військовими: що про них відомо

Сьогодні, 19 жовтня, Львів прощається із трьома захисниками України. Сергій Мартиняк, Руслан Паромов та Мирон Гірняк загинули у бою з військами РФ.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Сергій Мартиняк “Джон” народився у Львові. Чоловік навчався у Львівській політехніці. Після цього спершу працював у торговельній сфері, згодом обіймав посаду майстра шиномонтажу.

Із початком повномасштабного вторгнення Сергій активно допомагав ЗСУ. Попри відсутність військового досвіду чоловік став на захист України. Після навчань захисник виконував бойові завдання у складі 77 окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Львів’янин загинув 12 жовтня. Йому було 39 років. У Сергія Мартиняка залишилися бабуся, батьки, сестра та племінники.

Сергій Мартиняк. Львівська міська рада

Руслан Паромов — уродженець селища Бучмани Житомирської області. У 13-річному віці переїхав до села Старий Айдар на Луганщині. Після одруження займався приватним підприємництвом, мав власну пасіку. У вільний час Руслан захоплювався рибальством.

Із початком повномасштабного вторгнення родина Руслана Паромова переїхала до Львова. Незважаючи на відсутність бойового досвіду чоловік добровольцем пішов на фронт. Воював у лавах 128 окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, зокрема на території Запорізької області. Руслан Паромов загинув 11 жовтня у віці 46 років. У військового залишилася дружина та двоє доньок.

Руслан Паромов

Руслан Паромов. Львівська міська рада

Мирон Гірняк — уродженець села Лани Львівської області. Чоловік навчався у Львівському вищому професійному училищі побутового обслуговування. Після цього проходив військову службу у селищі Десна та в Алчевську. Працював у сфері виготовлення зовнішньої реклами, потім – у ТОВ “Барком”.

У 2020 році чоловік за власною ініціативою підписав контракт із ЗСУ та виконував бойові завдання у зоні АТО у складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Початок повномасштабного вторгнення РФ захисник зустрів на передовій, боронив країну на східному та південному напрямках. Мирон Гірняк загинув 11 жовтня. Йому було 47 років. У воїна залишилися батьки, дружина, двоє доньок та брат з родиною.

Мирон Гірняк

Мирон Гірняк. Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чин похорону військових розпочався об 11:00 у Гарнізонному храмі, за пів години відбулась міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.  


Джерело: Суспільне мовлення України