Суспільне мовлення

У Львові 12 прикордонників отримали службові квартири

У Львові дванадцять прикордонників отримали службове житло. Шестеро з них захищали Маріуполь. Ще шестеро – східні кордони України з 2014 року. Суспільне поспілкувалось із захисниками.

Сергій брав участь у боях за Маріуполь. Там отримав осколкове поранення під час артобстрілу. Після чого потрапив на Азовсталь в польовий шпиталь. Прикордонник втратив руку і в нього зник зір. 16 травня Сергій опинився в полоні, де пробув півтора місяця.

“Медичної допомоги ніякої не виділяли, перебинтовували одним і тим самим бинтом два-три рази. Морально давили. Постійно говорили: ви нікому не потрібні. Але ми вірили, дуже сподівалися, з думками про сім’ю, про рідну Україну — так і вижили. 19 червня нас звільнили і вже через тиждень мені зробили операцію на зір на ліве око”, – розповідає Сергій.

Прикордонник Сергій разом з родиною. Суспільне Львів

Сергію відновили зір, а зараз він чекає на протезування в Ізраїлі. Із початком окупації Маріуполя його сім`я втратила житло, рятуючись, опинилися у Львові. Сьогодні, 21 жовтня, йому і ще одинадцятьом прикордонникам, які з перших днів захищали Україну та отримали поранення, дали службові квартири у Львові.

“Поки чоловік був в полоні, я була тут, у Львові, працювала тут. Зараз наведемо трохи лад в квартирі і буду виходити на роботу”, – каже дружина Сергія Ольга.

У Львові 12 прикордонників отримали службові квартири

Захисник Маріуполя прикордонник Олександр отримав службове житло у Львові. Суспільне Львів

Прикордонник Олександр — захисник Маріуполя був поранений осколками у боях, втратив руку і пройшов полон. Проте каже, найгірше — було бачити, як гинуть цивільні.

“Люди гинуть кожен день. Кожен день обстрілюють наші міста, наші села. І в Маріуполі. І найбільша трагедія для військового, коли ти бачиш, що місцеві гинуть, а ти не можеш нічого зробити, ти біжиш, отримуєш поранення, а дітей розриває”, – каже прикордонник Олександр.

Прикордонник пройшов реабілітацію і зараз продовжує службу на Львівщині, де теж отримав житло.

“Ми видали житло особам тим, які служили в Маріуполі в Донецькому прикордонному загоні, які втратили своє житло, практично нічого не залишилось. Ми їх лікували в шпиталі довгий час, провели заходи реабілітації”, – каже заступник голови Державної прикордонної служби Сергій Сердюк.

У Львові 12 прикордонників отримали службові квартири

На столі подяки та ключі від квартир для прикодонників. Суспільне Львів

До кінця 2022 року ще 23 прикордонники отримають службове житло на Львівщині.

Читайте також

“Впевнені у перемозі”. Військовослужбовці поділилися історіями про війну

Обличчя “Азовсталі”. Історії захисників Маріуполя

“Отримали команду — дати відсіч”: прикордонник пригадав події першого дня війни

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Бої за Маріуполь та евакуація з-під обстрілів. Історія прикордонника та його собаки


Джерело: Суспільне мовлення України