Суспільне мовлення

У Львова з’явилося ще одне місто-побратим — польське Катовіце

Міський голова Львова Андрій Садовий та президент Катовіце Марцін Крупа підписали сьогодні, 11 вересня, угоду про співпрацю. Відтак польське місто стало 23-м містом-партнером Львова.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Для підписання угоди зі Львова до Польщі приїхала делегація.

“Я у Львові був кілька разів. І маю надію, що ми повернемося до наших мирних зустрічей в наших містах. Будемо заохочувати наших мешканців відвідувати ці міста, зав’язувати нову дружбу та творили цю велику Європу”, — каже Марцін Крупа.

Катовіце — місто на півдні Польщі, засноване в XVI столітті, адміністративний центр та найбільше місто Сілезького воєводства. Є центром вугільної та металургійної промисловостей Польщі.

“Я надзвичайно вдячний полякам за все, що вони роблять для нас. Багато українців знайшли тут свій другий дім. Окрема подяка за те, що зголосилися підтримати екосистему реабілітації “Незламні”. Символічно, що сьогодні Катовіце відзначає день міста. Найщиріші вітання! Разом ми сильніші!”, — говорить Андрій Садовий.

Міський голова Львова Андрій Садовий та президент Катовіце Марцін Крупа підписали угоду про співпрацю. Фото: Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За інформацією управління зовнішніх зв’язків та промоції Львівської міської ради, тепер Львів має 23 міста-партнери у різних країнах світу: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула-Пола,  Рейк’явік та від сьогодні — Катовіце.


Джерело: Суспільне мовлення України