Суспільне мовлення

У львівському театрі “Воскресіння” готують прем’єру вистави “Будинок без номера”

У львівському театрі “Воскресіння” готують прем’єру вистави “Будинок без номера”. Це постановка за п’єсою Ярослава Федоришина, засновника театру, який помер у 2020-му. Твір він написав, коли був студентом. Відтоді його ніхто не читав.

У центрі сюжету – будинок, який хочуть знести, але там ще живуть люди. Це Жінка, Старий та Художник. Кожен із них розкаже на сцені свою історію. Роль художника виконує Володимир Губанов.

“Ці будинки без номерів – це наші душі, які не визначенні по життю. Тобто люди проживаючи життя, наприкінці життя тільки і починають щось розуміти. Що вони так чи не так робили”, – каже актор театру “Воскресіння” Володимир Губанов.

У львівському театрі “Воскресіння” готують прем’єру вистави “Будинок без номера”. Суспільне Львів

“Будинок без номера” написав засновник театру, який помер у 2020-му році, Ярослав Федоришин. Поставила виставу його дружина Алла Федоришина, яка віднайшла текст п’єси.

“Написав він її, коли йому було 17 або 18 років. Коли він був студентом Харківського театрального інституту. І ця п’єса пролежала у нас вдома дуже багато років. І коли його не стало я знайшла цю п’єсу. За стільки років її ніхто ніколи не читав. І це було таке особисте моє бажання зробити так, щоб цю п’єсу почули інші люди”, – каже режисерка-постановниця Алла Федоришина.

У львівському театрі "Воскресіння" готують прем’єру вистави "Будинок без номера"

У львівському театрі “Воскресіння” готують прем’єру вистави “Будинок без номера”. Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Анни Федоришиної, вистава про добро, кохання та про життєву мудрість. Прем’єрні покази “Будинку без номера” відбудуться у театрі “Воскресіння” 24 та 25 вересня.

Львівські діти-актори зібрали у США понад 1 мільйон гривень на літак для ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин