Суспільне мовлення

У Львівському театрі імені Марії Заньковецької готують прем’єри: що нового буде в репертуарі

Національний театр імені Марії Заньковецької оновлює репертуар. На новий сезон запланували близько 15 прем’єр. З них вісім планують показати ще до Нового року. Також до ювілею композитора Володимира Івасюка театр готує виставу “Червона рута”.

Більше про прем’єри в театрі Заньковецької дізнавалося Суспільне.

За словами виконувача обов’язків гендиректора Максима Голенка, перших три прем’єри – це вистави “Земля”, “Життя прекрасне” та “Доця”. Їх глядачі побачать наприкінці вересня або на початку жовтня. Зокрема, на головній сцені на 23 вересня запланована прем’єра вистави “Земля” режисера Давида Петросяна.

“Земля” Ольги Кобилянської несе і багато кровних трагедій, багато сакральних, багато ментальних. І сьогодні не треба нікому пояснювати важливість і біль за те, що відбувається з землею і як це впливає на людей”, — каже режисер-постановник.

На Камерній сцені театру Заньковецької львівський режисер В’ячеслав Жуков представить прем’єру “Життя прекрасне”.

“П’єса дуже потужна, дуже цікава, американського драматурга Строппеля “Життя корисних копалин”, вона в нас буде називатися “Життя прекрасне”. П’єса дуже багатогранна, дуже тонка, дуже тонкий гумор і гарна філософія життя”, — розповідає В’ячеслав Жуков.

Вхід у театр Заньковецької. Суспільне Львів

Виставу “Доця”, режисером якої є Ігор Білиць, покажуть на четвертому поверсі театру, на новій сцені під назвою “Стрих”.

“Я працюю над “Доцею”. Цей роман став найкращим за версією ВВС у 2019 році. Вистава про події, які пов’язані з окупацією Донецька, але вистава буде якраз про деокупацію, така культурна деокупація як посил вистави”, — каже Ігор Білиць.

Серед прем’єр також буде вистава, над якою працює Максим Голенко.

“Те, чим мені хотілося почати нову історію з театром Заньковецької — це прекрасна проза Башевіс-Зінґера “Вороги. Історія кохання”. Це вистава, в якій до нас повернеться Юрій Хвостенко”, — говорить в. о. гендиректора театру.

Загалом до Нового року театр Заньковецької готує вісім прем’єр.

“Знов три прем’єри піде на різні сцени. Це Мартіна Макдонаха невеличка п’єса “Самотній захід”. Це знов на “Стрих”. Молода режисерка Вероніка Літкевич буде робити “Я, “Побєда” і Берлін” Скрябіна. І ще один проєкт, на який ми дуже сподіваємось, — “1984” від Влада Білозоренка – це драма”, — додає Максим Голенко.

Режисери та в. о. гендиректора театру Максим Голенко розповідають про прем'єри

Режисери та в. о. гендиректора театру Максим Голенко розповідають про прем’єри. Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні нового сезону до театру доєднаються і нові актори.


Джерело: Суспільне мовлення України