Суспільне мовлення

У львівському парку облаштують велику клумбу з рослинами з різних регіонів України

У Львові, в Стрийському парку, планують облаштувати велику клумбу, яка поєднає кілька ділянок-просторів. На кожній з них висадять рослини, що притаманні Карпатам, Криму чи степам. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як повідомляють у департаменті містобудування, ця клумба стане найбільшою у Стрийському парку. Її облаштують біля пам’ятника Яну Кілінському та каскаду струмків. Кожну ділянку — зону Карпат, Криму та степів, представлятимуть ті рослини, які характерні саме для цих широт.

“Червону руту, цвіт папороті, дзвоники карпатські, нарциси, бузульник та злаки заплановано висадити на частині клумби, яка уособлюватиме Карпатський регіон. Зона Криму та південна частина вражатимуть ароматами ялівцю, сосни кримської, гіацинтів. Улітку сюди хочуть виносити тропічні рослини з оранжереї Стрийського парку. Троянди, лікарські лугові трави та злаки зустрічатимуть відвідувачів у степовій зоні”, — йдеться у повідомленні.

Таку ідею запропонувала ландшафтна дизайнерка з Маріуполя Наталія Гончарова, яка на початку повномасштабного вторгнення переїхала до Львова.

“На створення клумби, де різні частини України будуть представлені характерними для цих регіонів рослинами, надихнув сам Стрийський парк. Коли заходиш у парк з центральної частини, то ліворуч є схили, каскад потічків — що все разом асоціюється із Карпатами. Праворуч, з південної частини парку, розташовано оранжерею, де ростуть південні рослини, а посередині парку – степова зона”, — каже Наталія Гончарова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цю ідею планують втілити незабаром. Для цього готують тендер на виконання робіт.

Головна ландшафтна дизайнерка Маріуполя буде опікуватися львівськими парками


Джерело: Суспільне мовлення України