Суспільне мовлення

У Львівському ліцеї ім. Героїв Крут учнів посвятили у ліцеїсти: як це було

У Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут відбулась посвята у ліцеїсти. Вранці, 1 вересня, нові вихованці ліцею отримали перші шеврони.

Як розповів Суспільному керівник навчального закладу Юрій Гусар, цьогоріч у закладі був найбільший із 2014 року конкурс під час вступу.

Ранок 1 вересня у Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут розпочали із шикування ліцеїстів.

Шикування ліцеїстів у Львівському ліцеї ім. Героїв Крут. Фото: Суспільне Львів

Сьогодні до ліцею вступили та отримують перші шеврони ліцеїста 225 хлопців. Серед них — Святослав Кутняк. Хлопець має свого кумира серед сучасних військових.

“Герой України Денис Прокопенко із позивним “Редіс”, підполковник бригади Нацгвардії полку “АЗОВ” надихнув мене вступити у військовий ліцей. Після закінчення ліцею я хочу піти в Національну академію сухопутних військ та стати офіцером десантно-штурмових військ Збройних сил України”, — розповідає ліцеїст Святослав Кутняк.

У Львівському ліцеї ім. Героїв Крут учнів посвятили у ліцеїсти: як це було

Ліцеїст Святослав Кутняк. Фото: Суспільне Львів

Підтримати у перший день навчання ліцеїстів приїхали батьки, рідні та друзі. Військовослужбовець Володимир Малий приїхав у відпустку, аби побачити як вручають шеврони його сину-ліцеїсту.

“Приїхав до сина. Я не знаю чи піди по моїм стопам. Він нічого не казав, коли я його питав про вибір професії, каже: “Айтішником не буду”, — говорить військовослужбовець Володимир Малий.

У Львівському ліцеї ім. Героїв Крут учнів посвятили у ліцеїсти: як це було

Шеврони ліцеїстів у львівському ліцеї ім. Героїв Крут. Фото: Суспільне Львів

Ліцеїста Ростислава Чорного прийшли підтримати дідусь та бабуся. Його батько — військовий, який загинув два роки тому.

“Тут набагато краще від школи, більше перспектив, цікавіше навчання, підвищена фізична підготовка, і набагато тут веселіше мені чим в школі”, — говорить ліцеїст Ростислав Чорний.

У Львівському ліцеї ім. Героїв Крут учнів посвятили у ліцеїсти: як це було

Шикування у ліцеї ім. Героїв Крут. Фото: Суспільне Львів

“Я щасливий дідусь, у якого війна забрала сина. Онук у перспективі стане військовим, він дуже схожий на батька: і характером, і зовнішністю”, — каже дідусь Ростислава.

Загалом у ліцеї, за словами керівника Юрія Гусара, навчається 450 хлопців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Найбільший конкурс із 2014 року. Серед тих дітей, які сюди вступили, майже 50 % — це діти, батьки яких брали участь, або беруть у сьогоднішній війні. Є 6 дітей, батьки яких загинули, є діти сироти. Здебільшого із Заходу України, але хочу відзначити, що в нас з кожним роком збільшується контингент дітей із Києва, Дніпра і загалом з Півдня України”, — говорить керівник ліцею Юрій Гусар.


Джерело: Суспільне мовлення України