Суспільне мовлення

У Львівському геріатричному пансіонаті зафіксували порушення прав підопічних — Офіс Омбудсмана

У Львівському геріатричному пансіонаті зафіксували порушення прав підопічних на охорону здоров’я та медичну допомогу. Про це вранці, 17 квітня, повідомили у Telegram-каналі Офісу Омбудсмана Дмитра Лубінця.

Працівники Офісу Омбудсмана відвідали Львівський геріатричний пансіонат та виявили численні порушення.

За їхніми словами, підопічні пансіонату не надають письмової усвідомленої згоди на лікування, а адміністрація закладу не організовує проведення огляду підопічних лікарсько-консультативною комісією. У пансіонаті відсутні комплексні заходи з реабілітації та фізіотерапії.

“Недотримання принципу безбар’єрності, доступу до питної води, порушення санітарно-гігієнічних норм, установленої норми житлової площі з розрахунку на одного підопічного. Не забезпечується контроль за зберіганням інсулінових препаратів. Не здійснюється фіксація випадків травмування, у зв’язку з чим можливі приховування фактів отримання тілесних ушкоджень підопічними”, — повідомили в Офісі Омбудсмана.

Крім цього, за словами працівників Офісу Омбудсмана, підопічні Львівського геріатричного пансіонату не можуть володіти, користуватися і розпоряджатися власними грошима. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“З метою усунення виявлених порушень прав і свобод підопічних закладу до компетентних органів будуть скеровані відповідні листи та акти реагування”, — додали у Офісі Омбудсмана.


Джерело: Суспільне мовлення України