Суспільне мовлення

У львівських тролейбусах та трамваях лунатимуть колядки у виконанні військових оркестрів

Цьогоріч у львівському електротранспорті лунатимуть понад двадцять різдвяних пісень у виконанні оркестрів військових та рятувальників. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У трамваях та тролейбусах можна буде почути мелодії, які виконав Заслужений академічний оркестр ЗСУ, оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та оркестр Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

“Попри втрати рідних та страх перед новими викликами, ми хочемо нагадати, що нас єднає, нагадати про християнські цінності та надію, які нам дарують ці свята. Сезон колядок 2022-2023 є особливим та унікальними. Попри “тривоги” та відімкнення електроенергії нам вдалося зробити перший аудіозапис оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного”, — каже речниця ЛКП “Львівелектротранс” Ольга Бачинська.

Такий проєкт проводять востаннє. Причиною цього є закон, який передбачає заборону акустичного насильства. Наразі він стосується лише автобусів, маршруток і таксі. Втім, незабаром зміни запровадять у всіх видах громадського транспорту.

“Уряду доручено внести зміни в правила пасажирських перевезень про заборону акустичного насильства на всіх видах пасажирського транспорту. Однозначно, що до нинішнього Різдва уряд не встигне внести такі зміни. Однак через рік, чи пізніше, імовірно, заборона акустичного насильства стосуватиметься всіх видів пасажирського транспорту” — каже ініціатор закону Володимир В’ятрович.

За його словами, винятку для цього проєкту не буде. Адже закон має універсальну дію, а тому держава чи місцеві органи не можуть визначати, яку музику можна транслювати, а яку ні.

Читайте також

Львівську ялинку прикрасили стилізованим протитанковим їжаком

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині 18 грудня очікують зниження температури


Джерело: Суспільне мовлення України