Суспільне мовлення

У львівській поліклініці запрацював Центр психічного здоров’я

У Львові, у 5 міській поліклініці, що на вулиці Виговського, 32 запрацював Центр психічного здоров’я. Там мешканці та переселенці можуть безкоштовно отримати допомогу медиків, психологів та соціальних служб. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У Центрі працює мультидисциплінарна команда фахівців. Зокрема, психолог, психотерапевт та психіатр. Також за потреби залучають фахівця соціальних служб. Усі послуги є повністю безкоштовними.

“Центри психічного здоров’я важливі з багатьох причин. Найперше, вони надають допомогу, яка є більш доступною для людей, ніж психіатричні послуги. Це ближче до місця проживання, і люди можуть відвідувати Центр та все одно виконувати обов’язки вдома чи на роботі. Також такі Центри є місцем, де медична, психологічна та соціальна допомога можуть надаватися разом”, — каже в.о. керівника міського управління охорони здоров’я Ірина Хрущ.

Кабінет для прийому клієнтів. Львівська міська рада

Звернутися в Центр можна за скеруванням лікаря, за рекомендацією фахівця соціальних служб або самостійно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Центр психічного здоров’я на Виговського — вже третій у місті. Перший відкрили у 2021 році в консультативній поліклініці при лікарні святого Миколая, що на Орлика. В серпні 2022 такий Центр запрацював у 5 міській лікарні на вулиці Чупринки. Невдовзі Центри ментального здоров’я планують відкрити у кожній поліклініці.

У львівському мобільному центрі психологічної допомоги надали 450 консультацій для ВПО


Джерело: Суспільне мовлення України