Суспільне мовлення

У Львівській ОВА розповіли, чому не підписали договір на реконструкцію біатлонного стрільбища

Договір щодо реконструкції біатлонного стрільбища та гірськолижних трас у Новояворівську на Львівщині — не підписали.

Як розповів Суспільному тимчасовий виконувач обов’язків керівника обласного управління капітального будівництва Роман Дуля, це наразі єдиний проєкт в області, який скасували.

Про те, що договір не будуть підписувати начальник Львівської ОВА Максим Козицький, повідомив ввечері, 8 вересня.

У коментарі Суспільному т.в.о. керівника обласного управління капітального будівництва Роман Дуля пояснив, до реконструкції “повернуться після перемоги”.

“Це один проєкт, який набув суспільного резонансу і був скасований на даному етапі. Після нашої перемоги ми повернемося до даної теми. Я вважаю, що нашій державі потрібні стадіони і розвивати спортивну структуру: і в нашому регіоні, і в Україні. В пріоритеті в нас школи, дитячі школи і розрахунок на внутрішньо переміщених осіб”, — каже т. в. о. керівника обласного управління капітального будівництва Роман Дуля.

Спортивна база у Новояворівську діюча — там проводять тренування місцеві діти та юніори. За словами тренерки із біатлону Софія Ясенич, не ремонтували та не перекладали асфальт там понад 25 років. І якщо постріли тренувати там можливо, то виїзд на біатлонну трасу через стан покриття — ні.

“Кожен день переживаємо, ризикуємо життям своїм, своїх дітей і вивозимо їх кататися просто під машинами. Тому що десь тренуватися нам треба. Ми єдині, певно, які не мають такої можливості. Тому що в Тернополі, Чернігові навіть, попри всі обставини, вони мають трасу де кататись. Суми мають, практично всі мають, а ми такої можливості не маємо”, — каже тренерка із біатлону Софія Ясенич.

Біатлонне стрільбище у Новояворівську. Фото: Суспільне Львів

Цей комплекс мали реконструювати за майже 100 мільйонів гривень. Про це у своїх соцмережах розповів волонтер Святослав Літинський. Також він став одним із близько 60 людей, що у суботу прийшли із одиночними пікетами до Львівської обласної військової адміністрації. За його словами, так хотіли показати, що обурені тим, як використовують сплачені до бюджетів податки в той час, коли у країні війна. Одні з наймасштабніших проєктів, яка мали втілювати в області — це спортивні об’єкти в Новояворівську та в Кам’янці Бузькій, розповідає Святослав Літинський.

“Держава зараз дуже багато витрачає на марно. Так, що воно не допоможе нам захиститися від Росії. Хочуть будувати нові стадіони, в черговий рас ремонтувати. Є дуже кричущі об’єкти, які читаєш і розумієш, що вони кричущі. От побудова нового спорткомплексу в Кам’янці-Бузькій на 117 мільйонів гривень. А в них бюджет всього міста десь 200 мільйонів гривень, а вони в час повномасштабного вторгнення новий хочуть спортивний комплекс”, — говорить волонтер Святослав Літинський.

У Новояворівську не ремонтуватимуть біатлонне стрільбище та трасу: у чому причина

Львівський волонтер Святослав Літинський. Фото: Суспільне Львів

За словами Святослава Літинського, він має дані про близько 5 таких тендерів на об’єкти не критичного напрямку в області. І щодо них поки рішень про відтермінування чи відміну реконструкцій не має.

Що відомо про реконструкцію біатлонного стрільбища у Новояворівську

Тендер на реконструкцію у Новояворівську спортивного біатлонного стрільбища оголосили 26 липня 2023 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У п’ятницю 9 вересня начальник Львівської ОВА Максим Козицький оголосив про те, що договір не підписуватимуть.


Джерело: Суспільне мовлення України