Суспільне мовлення

У львівській “Домівці врятованих тварин” майже 50 собак-переселенців чекають на господарів

У львівській “Домівці врятованих тварин” шукають нових господарів для майже 50 собак-переселенців. Усі ці тварини евакуйовані із міст та сіл, де відбувались бойові дії. Тепер собак прилаштовують, бо більшу кількість тварин у притулку тримати не можуть. Про це Суспільному розповів керівник “Домівки врятованих тварин” Орест Залипський.

У “Домівку врятованих тварин” Данило з родичами прийшов обирати собаку. Увагу хлопця привертає пес Бородань із Миколаївщини. Данило вперше веде його на прогулянку.

“Я, взагалі, волонтерка із вокзалу. З першого дня війни, коли почалося, годувала і привозила сюди в притулок покинутих тварин. Песиків я дуже багато привезла. І я порадила — не шукайте породистих, шукайте тих, яких кинули. Вони будуть такі вдячні, все серце їх буде до вас”, — каже родичка хлопчика Анна Марченко.

Данило вперше веде на прогулянку пса Бороданя з Миколаївщини. Суспільне Львів

Собака Бородань

Собака Бородань. Суспільне Львів

На господарів у Домівці очікують пів сотні собак. Серед них і дворічна кавказька вівчарка Максим із Харкова.

“Від початку він приїхав на тимчасову перетримку, тому що це досить великий собака, і ніякі власники, які на той час здавали житло у Львові, не погоджувались його прийняти. Власник зв’язався з нами, попросив про допомогу. Ми погодилися, але в результаті власник поїхав, а про собаку забув. Не повернувся, на телефонні дзвінки не відповідав”, — каже доглядальниця тварин Альона Барабанова.

Вівчарка Максим

Вівчарка Максим. Суспільне Львів

Хтось із цих тварин боїться гучних звуків після обстрілів, а хтось — не може призвичаїтись до вольєру після життя у квартирах, із яких їх евакуйовували. Є тут тварини із різних областей, де відбувались бойові дії.

“Здебільшого — це Харків, це Донецький напрямок, це Запоріжжя, це Бородянка. В нас навіть є ще собаки ці, які в Бородянському притулку були покинуті напризволяще. І кожний собака має свою історію”, — каже керівник “Домівки” Орест Залипський.

Для тих, хто хоче взяти такого собаку додому, потрібно звернутися до Домівки, пройти коротку співбесіду та мати із собою документи.

Читайте також

Собаки на службі. Львів’янин безкоштовно передає породистих цуценят військовим

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відшуковує міни та підкорює Інстаграм: як чернігівський пес Патрон став піротехніком


Джерело: Суспільне мовлення України