Суспільне мовлення

У “Львівавтодорі” пояснили, чи можна передавати ЛеоКарт іншому пасажиру

Чи можна передавати ЛеоКарт іншому пасажиру, що робити, якщо загубив картку для проїзду. На ці та інші запитання відповіли у комунальному підприємстві “Львівавтодор”, яке відповідає за впровадження ЛеоКарт.

ЛеоКарт не можна передавати іншим пасажирам, адже вони є персоналізованими, кажуть у “Львівавтодорі”. Картки видають на підставі документів, що підтверджують право на безплатний проїзд у громадському транспорті Львова.

“Саме тому на картці є зазначені фото та ПІБ особи, що ідентифікує її як власника цієї картки. Під час контролю на лінії перевірятимуть не лише наявність ЛеоКарт, а й також збіг особи на фото та того, хто пред’явить для контролю цю картку. Відповідно, якщо буде зафіксований факт невідповідності — пасажиру буде виписано штраф за безквитковий проїзд”, — пояснюють у “Львівавтодорі”.

Крім цього, саму картку заблокують. Також пасажирам слід не тільки мати з собою картку, а й валідуватись нею одразу після того, як зайшли у транспорт.

“Зараз контролери ЛКП “Львівавтодор” вже здійснюють перевірку валідації проїзду, поки що лише наголошують щодо важливості валідації. Але незабаром розпочнеться повноцінна перевірка валідацій, а незавалідований проїзд дорівнюватиме безквитковому проїзду, що тягне за собою штраф”, — кажуть у “Львівавтодорі”.

Якщо пасажир зрозумів, що втратив свою картку, слід негайно зателефонувати на номер телефону гарячої лінії — 0800 303 007, щоб повідомити про це. Цю картку буде одразу заблокують, що унеможливить користування нею сторонніми пасажирами, а пасажир зможе звернутись для повторного виготовлення пільгової ЛеоКарт.

Також користування ЛеоКарт належним чином дозволяє порахувати кількість пільгових поїздок у визначеному транспорті.

Читайте також

Термін дії ЛеоКарт для учнів 5 та 10 класів продовжать: що відомо

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові продовжують виготовляти пільгові е-квитки “ЛеоКарт”: де їх отримати


Джерело: Суспільне мовлення України