Україна і світ

У Конгресі просять дозволити Україні атакувати РФ американською зброєю – заява

Група законодавців Конгресу звернулася із закликом до міністра оборони США Ллойда Остіна дозволити Україні бити з американської зброї по військових стратегічних об’єктах на території Росії.

Відповідну заяву опубліковано на сайті постійного спеціального комітету Палати представників з розвідки.

Що просять конгресмени

Дозволити використання наданої США зброї для завдання ударів по стратегічних цілях на території Росії за певних обставин.

Зараз дивляться

Згідно з публікацією видання Politico від 14 травня, адміністрація Білого дому сковує можливості України протистояти російським силам під Харковом за допомогою зброї американського виробництва. Україна вже кілька тижнів спостерігає за тим, як російські війська безкарно атакують українські населені пункти з території Росії.

Навчання нових пілотів F-16. За даними ВПС США, до кінця 2024 року в США планується випустити всього 12 пілотів, які пройшли навчання на F-16. Випуск 12 українських пілотів просто недостатній, зазначають конгресмени.

– Україна перебуває у стані війни, і слоти для України мають бути пріоритетнішими, ніж для інших іноземних держав, – йдеться в заяві.

Хто підписав звернення до Остіна

Авторами звернення є голова постійного спеціального комітету Палати представників з розвідки і голова делегації США в Парламентській асамблеї НАТО конгресмен Майк Тернер, член постійного спеціального комітету Палати представників з розвідки Джим Гаймс, а також колишній президент Парламентської асамблеї НАТО конгресмен Джеррі Конноллі.

Лист також підписали конгресмени: Дарін ЛаХуд, Ніл Данн, Лінда Санчес, Рік Ларсен, Джейсон Кроу, Браян Фіцпатрік, Брендан Бойл (PA-02), Френч Гілл, Остін Скотт і Андре Карсон.

Винищувач F-16, Конгрес США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-22 09:04:38