Україна і світ

У Києві затримали агента розвідки РФ, що планував диверсії на Укрзалізниці

Служба безпеки та Національна поліція затримали російського диверсанта, який за завданням розвідки РФ готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці у Києві.

Про це 22 липня повідомили у пресслужбі СБУ.

Затримання диверсанта РФ

Як зазначають правоохоронці, основними цілями диверсанта були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній на території столиці.

Зараз дивляться

Російська розвідка завербувала місцевого жителя Києва, щоб той вчинив диверсії. Завербований чоловік до цього шукав швидкого заробітку в Telegram-каналах, і таким чином потрапив “до уваги” агресора, повідомляють в СБУ.

– Щоб виконати вороже завдання, фігурант спочатку погодив “ціль на підпал” із куратором, а потім вилив на технологічне обладнання Укрзалізниці легкозаймисту суміш та підпалив її. Потім диверсант відзняв загоряння шафи на камеру телефону, щоб прозвітувати спецслужбі країни-агресора, – йдеться у повідомленні.

СБУ змогли задокументувати підривну діяльність диверсанта і затримали його “по гарячих слідах” у результаті спецоперації у Києві.

За даними слідства, зловмисник мав підготувати ще декілька підпалів на ключових об’єктах Укрзалізниці.

Таким чином агент російської розвідки сподівався зашкодити логістиці Сил оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Наразі диверсант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 14:24:07