Суспільне мовлення

У громаді на Львівщині демонтували два пам’ятники радянського періоду

У Радехівській громаді Червоноградського району демонтували два пам’ятники радянського періоду. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації. Пам’ятники повалили у селах Сушно та Новий Витків.

У вівторок, 9 травня, у селі Сушно впав пам’ятник воїну радянської армії та робітнику, а у селі Новий Витків демонтували стелу слави радянської армії.

“Червоноградщина — один із тих районів, де є найбільша кількість об’єктів, що підлягають декомунізації. Сьогодні разом із громадами обговорили всі виклики та проблемні моменти. Опрацювали дорожні карти для кожного об’єкта. Отримали запевнення від громад, що вже зовсім скоро тут розпочнеться справжній пам‘ятникопад!”, — розповів т.в.о. директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

9 травня, під час робочої поїздки групи з питань декомунізації також провели виїзне засідання. На ньому обговорили дорожню карту процесу декомунізації в районі.

“Українців, які загинули в другій світовій війні, треба вшановувати молитвою. Вони не можуть стояти в одному ряду з “альошами” і “ванюшками”, які прийшли вбивати та окупували нашу землю”, — сказав член обласної робочої групи з питань декомунізації, військовий ЗСУ Антон Петрівський, який долучився до наради онлайн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пам’ятники повалили опісля наради.


Джерело: Суспільне мовлення України