Суспільне мовлення

У геріатричному пансіонаті на Львівщині мешкають 14 вимушених переселенців

У Великомостівському геріатричному пансіонаті знайшли дім понад сто людей. Від початку повномасштабного вторгнення заклад поповнився і переселенцями, які втікали від війни. У пансіонаті проводять реабілітаційні процедури. Також мають спеціальне обладнання, яким перевіряють стан здоров’я мешканців.

Фаїна Бірюкова переселенка з Харкова. На початку березня жінка разом з чоловіком поселилась у Великомостівському геріатричному пансіонаті. Розповідає, тут знайшла друзів та підтримку.

“І годують добре, і відпочивати добре, а кругом красота. Літом тут взагалі: і смородина, і яблука, і грушки, а квіти – у нас тут все у квітах”, – розповідає Фаїна Бірюкова.

Фаїна Бірюкова із Харкова мешкає у Великомостівському геріатричному пансіонаті. Фото: Суспільне Львів

У геріатричному пансіонаті мешкають пенсіонери, а також люди з інвалідністю, які потребують догляду. Зараз тут проживає 132 людини, з них 14 – переселенці з тих областей України, де тривають активні бойові дії.

“В нас є певні моменти, що ми їм допомагаємо виробляти й документи, бо у декого пропали. Ті що проживають, вони здружилися всі, в нас є бібліотека, читають книги, дуже люблять грати в шахи, жіночки співають наші, весело собі проводять час”, – каже бухгалтерка Великомостівського геріатричного пансіонату Ірина Стодольна.

У закладі проводять реабілітацію та стежать за станом здоров’я – розповідає старша медсестра Ольга Синюк.

“Електрокардіограф – це така діагностика, ми тут виконуємо електрокардіограми. Хто має порушення серцево-судинної системи та взагалі так проконтролювати, аби подивитися з чим та людина до нас поступає”, – пояснює медсестра.

За словами працівників закладу, вільних місць у пансіонаті залишилось мало. Сюди можуть заселити ще три людини.

Читайте також

У санаторії на Львівщині після ремонту поселять близько 600 переселенців

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Переїхали понад 200 підприємств. Як український бізнес релокували на Львівщину


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин